Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Wol

De essentie van nieuw leiderschap

Gebonden Nederlands 2011 9789043022026
Verkooppositie 999999939 dagen in de top 100
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Wol' is een managementfabel over schapen die in hun levensonderhoud voorzien door wol te produceren en te verkopen. Een crisis splitst hun dorp in tweeën en brengt de productieketen tot stilstand. Het leiderschap van de opgesplitste kuddes ziet totaal andere oplossingen om de crisis te bezweren. De ene groep vervolgt onder 'oud leiderschap' de bekende weg.

De andere, verstoten groep maakt van de nood een deugd en slaat een nieuwe richting in. In dit bijzondere boek schetsen Cassandra Vugts en Joop Weesie de essentie van nieuw leiderschap. Het laat zien welk gedrag oude en nieuwe leiders vertonen en welke effecten dit gedrag heeft. Effecten die jij wilt voorkomen of juist wilt nastreven.

'Wol beschrijft de opkomst van een nieuwe vorm van leiderschap. Een vorm waarbij het niet gaat om de leider maar om de groep. Een vorm van leiden die was weggedrukt door de industriële revolutie. Maar nu is hij terug, krachtiger dan ooit, omdat de wereld er weer aan toe is. Aanrader!' - Roland Hameeteman, CEO e-office

0_minuten-richard_reeves" target="_blank" class="titellink">MBA in 80 minuten ter waarde van € 9,95. Deze actie loopt van 29 november t/m 31 december 2011 en zolang de voorraad strekt. 1 exemplaar per klant.

'Een zeer inspirerend boek waarin een complex thema als leiderschap tot de essentie wordt teruggebracht. Bravo!' - Mohamed Bokhizzou, HR Head Business Partners Coca-Cola Enterprises

Specificaties

ISBN13:9789043022026
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:1-2-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (1)

Jacobien van Vugt | 7 oktober 2011
Na mijn afstuderen ontving ik van mijn ouders een schilderij met daarop een schaap. Niet raar wanneer je weet dat wanneer er vroeger in de bekende vriendenboekjes naar mijn lievelingsdier werd gevraagd, dit wollige beestje al met stip op nummer één stond.Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
8 stemmen
4
3
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

podcast
Cassandra Vugts en Joop Weesie over leiderschap
Ben Kuiken 10 april 2011 In de vorm van een fabel bespreken Cassandra Vugts en Joop Weesie vormen van leiderschap. Wol gaat over een kudde schapen die in een crisis komen. MBM spreekt met de auteurs over leiderschap, ketensamenwerking en een gezamenlijke visie. ‘Dat gezamenlijke doel wordt nog wel eens uit het oog verloren.’
interview
Cassandra Vugts en Joop Weesie: ‘Bij nieuw leiderschap is er sprake van openheid’
Ben Kuiken 1 april 2011 Nieuw leiderschap: er wordt veel over gezegd en geschreven. Maar wat is het eigenlijk? En waarom is het nu meer nodig dan ooit? Met de managementfabel Wol proberen Cassandra Vugts en Joop Weesie de essentie van nieuw leiderschap te duiden en de lezer te doordringen van het belang ervan. MBM sprak beide auteurs.
Alle interviews en artikelen (2)

Over Cassandra Vugts

Cassandra Vugts helpt organisaties bij het uitvoeren van uitdagende veranderingen op het gebied van strategie, cultuur en service. Bij voorkeur in de rol van regisseur met een duidelijke visie op en inzicht in de weg van A naar B. Na haar studie bedrijfseconomie en een aantal jaren ervaring als trainer, kwam Vugts in dienst bij Deloitte waar ze in diverse managementfuncties ruime ervaring heeft opgedaan met leiderschap en organisatieontwikkeling. In deze periode heeft ze diverse organisatieveranderingen vormgegeven en begeleid.

Andere boeken door Cassandra Vugts

Over Joop Weesie

Joop Weesie is gericht op het bouwen van bruggen om horizontale samenwerking binnen bedrijven vorm te geven. Na zijn studie Bestuurlijke Informatiekunde trad hij in dienst bij Deloitte, waar hij diverse managementposities bekleedde. Hij was succesvol met het inrichten en verbeteren van serviceprocessen, waarbij de klant centraal stond. In het professionaliseren van het klantcontact hebben de cultuurwaarden van een team, een afdeling of een organisatie zijn bijzondere aandacht. Dat is naar zijn inzicht de basis voor het verbeterpotentieel.

Andere boeken door Joop Weesie

Inhoudsopgave

Voorwoord

-Noodweer in de Alpacavallei
-De directievergadering
-Paniek bij de brug
-Crisisberaad
-Slecht nieuws voor de Dohners
-Veerkracht aan de oever
-Productie in eigen hand
-Koninklijke order
-Vergadering bij de Dohners
-Op bezoek bij ram Cyrus
-De Lana gaat te water
-Ram Wilson betrapt
-Woltest
-Thuiskomst Ovis en Merino
-Ram Cyrus en Ovis overleggen
-De directie in beraad
-Ovis en Merino bouwen een brug
-Feestelijke opening
-Een jaar later
-Leiderschaapsessentie
-Drijfveren

Nawoord
Dankwoord
Over de auteurs

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wol