Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Management van e-Projecten

Aanbevelingen uit de praktijk met prince2 als leidraad

Gebonden Nederlands 2004 9789044007343
Niet leverbaar.

Samenvatting

In 'Management van e-Projecten' geven de auteurs antwoord op de vraag wat een hype is en wat blijft als het gaat om het managen van e-Projecten. Ook behandelen zij welke specifieke kenmerken van e-Projecten welke consequenties hebben op het vak van de projectmanager. Om dit te achterhalen hebben de auteurs zitting genomen in de 'werkgroep e-Projecten' en onder andere onderzoek gedaan naar best practices op het gebied van het managen van e-Projecten.

Het doel van de werkgroep e-Projecten is een gemeenschappelijke mening en visie vormen omtrent nuance- of dialectverschillen in de projectmanagement aanpak tussen traditionele ICT-projecten en e-Projecten. In dit boek wordt het resultaat van dat proces beschreven, zodat deze gedeeld kunnen worden met andere projectmanagers en business managers. De aanbevelingen en conclusies helpen vervolgens bij het succesvol afronden van een e-Project.

Centraal staan tien aspecten die samen de belangrijkste projectmanagementaspecten vormen. Deze tien aspecten vormen de toetsing van de ervaringen en visie die binnen de werkgroep e-Projecten bij aanvang van het schrijven van het boek aanwezig was. De aspecten bestaan uit de acht PRINCE2-componenten plus twee aspecten die toegevoegd zijn: 'Projectstart, -afsluiting en overdracht', en 'De mens binnen e-Projecten'.

Het boek is in eerste instantie bestemd voor projectmanagers en businessmanagers binnen organisaties die zich nog niet of nauwelijks bezig hebben gehouden met internetprojecten. Maar ook voor project- en businessmanagers van organisaties waar dergelijke projecten al gebruikelijker zijn, is Management van e-projecten een zeer praktisch boek. Daarnaast is het boek bestemd voor iedereen die betrokken is bij de uitvoering van e-Projecten, zoals webmanagers, marketing managers, medewerkers van de beheerorganisatie, information managers, CIO's, CTO's of contentmanagers.

Specificaties

ISBN13:9789044007343
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:235

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Voorwoord

Ten geleide: de werkgroep e-Projecten

1. Inleiding
2. E-projecten
3. Business Case
4. Projectorganisatie
5. Plannen
6. Projectbeheersingsmechanismen
7. Risicomanagement
8. Kwaliteitsmanagement
9. Configuratiemanagement
10. Wijzigingenbeheer
11. Start, afsluiting en overdracht van projecten
12. De mens binnen e-Projecten
13. Conclusies & aanbevelingen

Bijlagen

1. Kwantitatief onderzoek: de enquête
2. Resultaten van de enquête
3. Vergelijking van de a- en b-vragen
4. Correlaties tussen verschillende vragen
5. Correlatie tussen demografische vragen en kernvragen
6. Overzicht geïnterviewden
7. Grafieken en tabellen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Management van e-Projecten