Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 73% korting
,

Anders kijken

De dynamiek van een eeuw onderwijsverandering

Paperback Nederlands 2007 9789044114577
Voormalig top 100Totaal 16 dagen
Verkooppositie 2600Hoogste positie: 88
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
35,90
9,95
VOORDEEL - 73% korting

Samenvatting

De mogelijkheden om onderwijs te veranderen worden eerder overschat dan onderschat. In dit boek geven de auteurs een realistisch beeld van grenzen en mogelijkheden van onderwijsverandering. Na de vele gerapporteerde mislukkingen wordt het tijd voor een wending in het denken over onderwijsinnovatie. Deze nieuwe uitgave bestaat uit twee delen.

'Eerst goed kijken': deel 1, verwijst naar een veel gelezen eerdere uitgave op dit weerbarstige terrein van de onderwijsinnovatie. De auteursschetsen in deze bundel een samenvatting van dit indringende beeld uit de eerdere uitgave, van de wijze waarop het gedachtegoed over dit thema zich in de 20e eeuw ontwikkeld heeft. Het vormt een overzicht van een eeuw veranderingsdenken in de 20e eeuw, die de basis is geweest voor de ontwikkelingen in de 21e eeuw.

'Anders kijken': deel 2, is het vervolg van dit boek en bevat een nieuw aanlokkelijk perspectief voor de 21e eeuw. Voortbouwend op lessen uit het verleden zijn er ten tijde van de eeuwwisseling veel nieuwe inzichten ontwikkeld op het gebied van management en organisatieontwikkeling en op het terrein van leiderschap en onderwijsverandering. Centraal staat de gedachte dat onderwijsverandering moet beschouwd worden als een proces van schoolontwikkeling. De school wordt opgevat als een organisme dat groei en ontwikkeling kent. De school als organisatie kan leren, evenals de individuen daarbinnen.

Leren en veranderen kunnen mensen van nature. Zij willen alleen niet veranderd worden. Dit boek maakt duidelijk dat, als we uitgaan van de mogelijkheden om als individu en organisatie te leren, er voor allen aantrekkelijke impulsen mogelijk zijn om daaraan gemotiveerd deel te hebben. Kerncompetenties en integraal management vormen het instrumentarium om gezamenlijke groei te bewerkstelligen. Alle 21e-eeuwse belangrijke begrippen en concepten op het gebeid van individueel leren en organisatieleren komen in dit boek systematisch aan de orde. Ze worden verklaard tegen de achtergrond van hun ontstaan en geplaatst in de context van hun huidige betekenis.

'Anders kijken' is een inspirerend boek voor allen die betrokken zijn bij veranderingsprocessen in scholen. Voor adviseurs, ondersteuners en managers biedt het zicht op kansrijke groeiprocessen

Specificaties

ISBN13:9789044114577
Trefwoorden:verandering
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:410
Uitgever:Garant
Druk:3
Verschijningsdatum:8-12-2007
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Inhoudsopgave

Ter inleiding

Deel 1 - Eerst goed kijken

1. Onderwijsverandering - een analyse
2. Onderwijsverandering in historisch perspectief
3. Onderwijsverandering als dynamisch proces

Deel 2 - Anders kijken

4. Onderwijsverandering is schoolontwikkeling
5. Leiding geven aan schoolontwikkeling
6. Onderwijsverandering als ander onderwijs
7. Onderwijsverandering vraagt een ander veranderingsconcept

Literatuur

Bijlage

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Anders kijken