Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Bankroet - Hoe bankiers ons in de ergste crisis sinds de Grote Depressie stortten

Paperback Nederlands 2009 9789044612646
Niet leverbaar.

Samenvatting

Het begon met huiseigenaren in Orange County, Californië die hun hypotheeklasten niet meer konden opbrengen. Drie jaar later is hun ellende uitgegroeid tot een economische crisis die miljoenen mensen in de wereld hun baan dreigt te kosten. Een crisis die jaren van wereldwijde economische voorspoed weer tenietdoet.

In 'Bankroet' beschrijven Kalse en Van Lent de oorzaken en gevolgen van de zwaarste economische crisis sinds de Grote Depressie. Van de huiseigenaren in Californië tot zakenbankiers op Wall Street. Van de whizzkids die de ingewikkelde financiële producten verzonnen tot Nederlandse bankiers aan de Zuidas. Van de toezichthouders die de crisis niet meer konden stoppen tot politici die hun nationale banken moesten redden.

'Bankroet' gaat op zoek naar de schuldigen van deze crisis, beschrijft welke maatregelen kunnen helpen om een crisis als deze te voorkomen, analyseert hoe door die maatregelen alweer de zaadjes voor een nieuwe crisis gezaaid worden en blikt vooruit hoe het nu verder moet met het mondiale economische systeem.

Egbert Kalse en Daan van Lent zijn financieel redacteur van nrc Handelsblad en hebben de kredietcrisis gevolgd sinds deze begin 2007 uitbrak.

Specificaties

ISBN13:9789044612646
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:351
Druk:1
Hoofdrubriek:Economie

Expertrecensies (2)

Perry Oostrum | 22 april 2009
'Hoe bankiers ons in de ergste crisis sinds de Grote Depressie stortten.' Met deze ondertitel lijkt de toon gezet van 'Bankroet'. Egbert Kalse en Daan van Lent zijn beiden financieel redacteur van NRC Handelsblad en hebben de kredietcrisis gevolgd sinds deze begin 2007 uitbrak.Lees verder
Goede bankiers en handige jongens
Hans van der Klis | 17 april 2009
Hoewel we er nog middenin zitten, hebben de NRC-journalisten Egbert Kalse en Daan van Lent zich al aan de geschiedenis van de kredietcrisis gewaagd. Met succes: Bankroet is een uitermate goed geïnformeerd en leesbaar boek geworden. Je zou er haast weer boos van worden.Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
4 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

column
Papieren gemak
Pierre Pieterse 8 juli 2013 De meeste mensen nemen doorgaans een stapeltje boeken mee op vakantie. Dat deed ik ook, maar tegenwoordig laat ik me verrassen. In bijna alle vakantieresorts vind je rijen lectuur van zeer divers pluimage die vorige gasten hebben achtergelaten. Het nieuwe all inclusive!
nieuws
De verwoesting te lijf
Hans van der Klis 3 april 2009 ‘Uit balans’ was de werktitel van het boek dat de NRC-journalisten Egbert Kalse en Daan van Lent schreven over de financiële crisis, met als ondertitel ‘Waarom de kredietcrisis ons allemaal raakt’. Hoeveel er binnen een halfjaar kan veranderen bleek deze week. Het boek heeft uiteindelijk de titel Bankroet gekregen. Het verscheen symbolisch vrijwel gelijktijdig met de G20 in Londen, waar de grootste industrielanden aankondigden nog eens 1 biljoen dollar uit te trekken en een begin te maken met de hervorming van het financiële systeem.
Alle interviews en artikelen (2)

Over Egbert Kalse

Egbert Kalse is economisch redacteur van NRC Handelsblad.

Andere boeken door Egbert Kalse

Over Daan van Lent

Daan van Lent is financieel redacteur van NRC Handelsblad.

Andere boeken door Daan van Lent

Inhoudsopgave

Inleiding. Het einde aan de euforie

1. De schaduwkanten van de Gouden Staat
2. Bellenblazen
3. In S7P we trust
4. Tik, tik, tik, tik. Boem!
5. De rijken uit het Oosten
6. Drie zondagen uit september (en een dinsdag)
7. Crisis achter de dijken
8. De ineenstorting
9. Schuld en boete
10. Bankroet … en daarna

Nawoord
Verantwoording
Verklarende woordenlijst
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bankroet - Hoe bankiers ons in de ergste crisis sinds de Grote Depressie stortten