Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nina

De onweerstaanbare opkomst van een power lady

Paperback Nederlands 2010 9789044614657
Niet leverbaar.

Samenvatting

Nina Brink was de hoofdrolspeelster in de geruchtmakendste introductie die de Amsterdamse Effectenbeurs ooit beleefde. Op het hoogtepunt van de internetbubbel werd haar zwaar verliesgevende bedrijf World Online kortstondig op 47 miljard euro gewaardeerd. Nina was even de meest begeerde vrouw van Nederland.
Maar de liefde van het publiek sloeg abrupt om in haat toen de koers instortte en toen bleek dat Nina zelf de meeste van haar aandelen enkele maanden eerder al had verkocht. Daarmee eindigde voor haar de beursgang in een tragedie: wel het geld, niet het aanzien.
Deze onthullende reconstructie van haar loopbaan toont niet alleen het beeld van een op rijkdom en status beluste zakenvrouw, maar ook dat van haar grenzeloos opportunistische omgeving. Managers, ondernemers, artiesten, politici, advocaten en bankiers: velen dachten beter van haar te kunnen worden. Sommigen waren ook bereid daarvoor grote offers te brengen.

Specificaties

ISBN13:9789044614657
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:352
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (2)

Nina
Peter Vermeulen | 13 juli 2010
Internetaanbieder World Online ging in het jaar 2000 naar de beurs. Een aantal dagen later stortte de koers volledig in. Wat volgde was een jarenlang onderzoek naar onder andere de optimistische persberichten die voor de beursgang verspreid waren en de misleidende uitspraken in de prospectus. Maar de aandacht richtte zich vooral op de aandelen van Nina Brink, die zij vlak voor de beursgang had 'overgedragen'. Eric Smit schreef met 'Nina' een ongeautoriseerde biografie waarin hij het leven van een zakenvrouw beschrijft die maar één doel heeft. En dat is winnen.
Lees verder
Nina
Perry Oostrum | 11 maart 2010
Nina Brink, zoals ze voor de meeste mensen bekend staat, was de hoofdrolspeelster in de meest geruchtmakende introductie die de Amsterdamse Effectenbeurs ooit beleefde. Op het hoogtepunt van de internetbubbel werd haar zwaar verlieslatende bedrijf World Online kortstondig op miljarden guldens gewaardeerd. Even was zij de meest begeerde vrouw van Nederland, maar de liefde van het publiek sloeg abrupt om in haat toen de koers instortte en bleek dat Nina zelf de meeste van haar aandelen enkele maanden eerder al van de hand had gedaan. En nu is er een biografie. 'ONGEAUTORISEERD', waarschuwt het omslag.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
11 stemmen
6
5
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Eric Smit: ‘Roepen, daar was Nina Brink heel goed in’
Erik de Vries 18 maart 2010 Nina Brink spreekt nog steeds tot de verbeelding. Journalist Eric Smit schreef een boek over de ‘onweerstaanbare opkomst van deze powerlady’ die met de beursgang van World Online kortstondig de meest gelauwerde internetondernemer van Europa was. In zijn uitvoerige en gedetailleerde reconstructie rond de op een na grootste beursgang in Nederland speelt de topvrouw een niet al te flatteuze rol: reden voor Brink om te trachten het boek via de rechter tegen te houden. M&L sprak voor de uitspraak met Eric Smit, over het boek en over de rechtszaak.

Over Eric Smit

Eric Smit is journalist bij Follow the Money. Hij is oud-medewerker van Quote en dagblad De Pers.

Andere boeken door Eric Smit

Inhoudsopgave

Proloog

1. Mevrouw Aka
2. Tóth achterna
3. 'Tot mij wendde zich mevrouw...'
4. Newtrons nucleaire optie
5. Benelux' grootste
6. Va Banque
7. Stairway to the digital highway
8. Nina on top
9. Kill Mickey
10. Dassault-virus
11. Project Asterix

Epiloog

Noten
Verantwoording
Bibliografie
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nina