Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Maakt geld gelukkig?

E-book Epub Nederlands 2018 9789044637281
Direct te downloaden

Samenvatting

Maakt geld gelukkig? Over deze vraag wordt al gepraat zolang geld bestaat. Sommige mensen, vooral rijke, zeggen dat geld niet gelukkig maakt. Geluk zit in andere dingen, zoals liefde en vriendschap. Andere mensen beweren dat geld een beetje bijdraagt aan geluk, maar dat het boven een bepaalde mate van welvaart niets meer toevoegt. Ook denken de meesten dat het winnen van een loterij niet gelukkig maakt. Nou ja, hoogstens voor heel even. Maar kloppen al die ideeën wel? Is de rol van geld echt zo onbeduidend? Of is het vooral heel geruststellend om te denken dat geld een bescheiden rol speelt, terwijl het eigenlijk wel degelijk belangrijk is voor geluk?

In zijn nieuwste boek geeft Ap Dijksterhuis een wetenschappelijk en eerlijk antwoord op de vraag of geld gelukkig maakt, waarbij hij resoluut afrekent met een aantal wijdverbreide misverstanden. Daarbij komen ook vele concrete vragen aan bod. Zijn rijke landen gelukkiger dan arme landen? Waarom worden we aangetrokken door geld? Maakt materialisme ongelukkig? Is de hoogte van je salaris belangrijk? Waaraan moet je je geld uitgeven om (nog) gelukkiger te worden?

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie (Radboud Universiteit Nijmegen), schrijver, spreker, ondernemer en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Op naar geluk, De merkwaardige psychologie van een wijndrinker, Wie (niet) reist is gek en het kinderboek Tussen je oren. Van zijn boek Het slimme onbewuste zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Over Het slimme onbewuste:

'Een van de kroonjuwelen van de recente populairwetenschappelijke schrijverij uit eigen land.'
De Volkskrant

Over Op naar geluk:

'Met zijn aanstekelijke schrijfstijl en keur aan (...) onderzoeken, zet Dijksterhuis de lezer langzaam aan tot nadenken.'
Psychologie Magazine

Over De merkwaardige psychologie van een wijndrinker:

'Geestig, herkenbaar boek over de psychologie van een passie.'
NRC Handelsblad

Specificaties

ISBN13:9789044637281
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Uitgever:Prometheus
Verschijningsdatum:4-10-2018
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Maakt geld gelukkig?