Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vrijgevochten

Mijn ongebaande pad naar de top

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789044640212
Verkooppositie 7974
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe kan een vrouw gelijktijdig moeder en topadvocaat worden en hoe houdt ze zich, als feminist, staande op de Zuidas? Mirjam de Blécourt, internationaal partner bij Baker McKenzie, werd veelvuldig uitgeroepen tot beste vrouwelijke arbeidsrechtadvocaat van Europa. Als er iemand is die weet hoe je door dat glazen plafond kunt breken, is zij het wel.

In 'Vrijgevochten' doet Mirjam een boekje open over zichzelf: haar vrije jeugd, haar studententijd en haar doelgerichte weg naar de top. Openhartig vertelt ze over haar drijfveren, moederschap, onzekerheden en andere worstelingen. Op welke manier zou zij de Zuidas, of zelfs de hele samenleving, het liefst zien veranderen? En wat heb je nodig om ambitie om te zetten in succes?

Haar methode: roep wat je wil bereiken, dat doen mannen ook. Kom achter dat bureau vandaan en laat zien dat je er bent. Vrijgevochten is een inspirerend verhaal voor iedereen die de top wil bereiken – welke top dan ook.

Specificaties

ISBN13:9789044640212
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:264
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:22-3-2019
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan

Expertrecensies (1)

Vrijgevochten - 'Een bemoedigend boek'
Liesbeth Tettero | 1 mei 2019
Hoe bereik je als ambitieuze vrouw een toppositie? Daar zijn - nog - geen gebaande paden voor. Er is geen old-girls-netwerk naast dat van de old boys en het moederschap blijkt in de praktijk een flinke belemmering voor een soepele loopbaan. Topadvocate Mirjam de Blécourt had een boek kunnen schijven met adviezen voor goede carrièrekeuzes en slimme acties.Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Vrijgevochten, strijd tegen genderongelijkheid
Bertrand Weegenaar 25 juni 2019 Ze had een bevoorrechte jeugd in Bosch en Duin met betrokken ouders, broer en zussen. Goede educatie, rechtenstudente en een start van een zorgeloze carrière als arbeidsjuriste. Mirjam de Blécourt vertelt haar levensloop vrijuit in Vrijgevochten. Mijn ongebaande pad naar de top. Ze leert de man van haar leven kennen, Adriaan, trouwen en krijgen twee zoons. Een leven waarin ze naast haar man, medisch specialist, had kunnen staan. Maar daar kiest ze, bewust niet voor.
Alle interviews en artikelen (1)

Over Mirjam de Blécourt

Mirjam de Blécourt (1964) groeide op in Bilthoven en studeerde civiel en fiscaal recht in Leiden. Sinds 1999 is zij internationaal partner bij Baker McKenzie en geeft zij leiding aan de toonaangevende sectie arbeidsrecht. Bij massaontslagen zit zij steevast aan de onderhandelingstafel. Al jaren zet De Blécourt zich in voor diversiteit en gelijke behandeling van vrouwen. Momenteel is zij onder andere voorzitter van de raad van toezicht bij Rutgers. Daarnaast staat zij op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer en in de Volkskrant-Top 200 van invloedrijkste Nederlanders.

Andere boeken door Mirjam de Blécourt

Inhoudsopgave

Woord vooraf
De vergadering

- Bosch en Duin
- Leiden
- Amsterdam
- Amsterdam met Adriaan
- Bosch en Duin

Nawoord
Woord van dank
Verantwoording

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vrijgevochten