Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

De bank van goede bedoelingen

De ramen open bij de Rabobank

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789044641356
Verkooppositie 604777 dagen in de top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Een kleine twee jaar ging de econoom Marcel Canoy embedded bij de Rabobank. Zonder voorwaarden. Zonder restricties. Zonder contracten. De bank had de moed om zich open te stellen.

De eigenzinnige Canoy ging onbeschroomd als antropologisch econoom bij medewerkers en klanten in binnen- en buitenland op zoek naar een antwoord op de vraag: wat is er veranderd sinds de crisis bij de bank? Er is heel veel veranderd bij de bank. Vaak door druk van buitenaf: van technologische veranderingen of aangescherpt toezicht tot de publieke opinie.

De Rabobank heeft het vaste voornemen om terug te gaan naar zijn roots: een bank die winst moet maken, maar zich tevens inzet voor maatschappelijke belangen. De goede bedoelingen om het zakelijke met het menselijke te combineren zijn lovenswaardig, maar goede bedoelingen leiden niet altijd tot goede acties. Interne en externe regels worden op de werkvloer te vaak als knellend ervaren. Hierdoor kunnen bankiers nog te weinig op hun eigen morele kompas varen en is afwijken van de regels – ook als dat in belang van bank en de klant is – te ingewikkeld.

Specificaties

ISBN13:9789044641356
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:248
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:8-5-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

De bank van de goede bedoelingen - 'Cannoy komt tot verrassende conclusies'
Rick Lindeman | 19 september 2019
Iedereen kent nog wel de kneuterige Rabobankreclames met Jochem de Bruin. De Rabobank werd neergezet als het vriendelijke, authentieke alternatief voor de kille bankwereld. In De bank van de goede bedoelingen onderzoekt Marcel Canoy wat er na de crisis, na de Libor-fraude, de digitalisering van het bankwezen en na de liegebeest-award over is van dit imago en of het eigenlijk ooit waar was.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marcel Canoy

De econoom dr. MARCEL CANOY (1963) is distinguished lecturer aan de Erasmus School of Accounting and Assurance en is adviseur bij de Autoriteit Consument en Markt. Hij publiceert geregeld in bladen als NRC Handelsblad en Het Financieele Dagblad, waarin hij een column had. Daarvoor was hij onder meer hoogleraar in Tilburg en werkte hij in de denktank van voormalig Europese Commissievoorzitter Barroso.

Andere boeken door Marcel Canoy

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De bank van goede bedoelingen