Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Om een gemeenschappelijk huis

Handboek christendemocratie in de praktijk

Gebonden Nederlands 2020 9789044645491
Verkooppositie 2531Hoogste positie: 2531
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In deze tijd van ‘vloeibare moderniteit’ is meer dan ooit behoefte aan vaste waarden en een diep doorleefde filosofie over menselijke waardigheid en de inrichting van de samenleving. De werkelijkheid zelf is te onbestendig om antwoorden aan te ontlenen. Slechts bezinning op waarden kan duurzame antwoorden geven. Maar wat zijn die waarden dan? En hoe zijn die toe te passen in de politiek van alledag?

Om een gemeenschappelijk huis biedt een betrouwbaar kompas in een context die vastigheid ontbeert. Het is een handboek, om letterlijk vast te houden, door te bladeren, verhalen te delen en inspiratie op te doen.

Een politieke overtuiging oefent invloed uit op de manier waarop we naar de werkelijkheid kijken. Dat geldt zeker voor de christendemocratie. De christendemocratie is iets anders dan de gulden middenweg tussen socialisme en liberalisme of tussen staat en markt; ze heeft een geheel eigenstandige visie op mens, maatschappij en overheid.

Een politieke overtuiging zorgt ook voor consistentie in de politieke standpunten, omdat zij een normatieve én praktische opvatting aanreikt over de inrichting van de samenleving. Daar ligt de blijvende opgave voor christendemocratische partijen. Als de politiek vervluchtigt en versplintert, worden vragen naar de oorsprong, het doel, het welzijn en de waardigheid van mensen alleen nog maar belangrijker.

Dat biedt volop kansen voor christendemocraten om vanuit de rijke inspiratiebronnen hoopvolle, richtinggevende perspectieven voor de samenleving als een gemeenschappelijk huis te blijven ontwikkelen.

Specificaties

ISBN13:9789044645491
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:30-11-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

Woord vooraf

Deel 1 Christendemocratisch gedachtengoed
Deel 2 Christendemocratie in de pratijk

Samensatelling handboek
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Om een gemeenschappelijk huis