Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Je mag zeggen wat je denkt

Paperback Nederlands 2020 9789044646191
Verkooppositie 4951Hoogste positie: 4951
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De meeste columns gaan nergens over. Ze zijn flinterdun. Hebben de diepte van een rubberboot. Weer een mening van weer een stukjesschrijver over weer een onderwerp. Tijdverdrijf, ja tijdverspilling is het, het lezen van de meeste columns.

Nee, dan de columns van Andreas Kinneging. Die zijn van een geheel andere orde, van een volkomen ander kaliber. Het zijn glasheldere, sprankelende minicolleges, waar je een heleboel van leert. Columns die voor de verandering ergens over gaan. Die grote thema’s als onderwerp hebben. Zonder flauwe grappen, kinnesinne en vliegen afvangen. Zonder boosheid, azijnpisserij en persoonlijke aanvallen. Columns over ideeën, goede en slechte. Geschreven sine ira et studio. Over de actualiteit en het blijvende, over het verhevene en het verschrikkelijke, over recht en onrecht. En dat allemaal in prachtig Nederlands van onovertroffen klaarheid.

Over 'De onzichtbare Maat':
‘Een indringend pleidooi voor de grote Europese Traditie, gesymboliseerd door Athene en Jeruzalem.’ - NRC Handelsblad

‘In de strijd tegen de geest der eeuw wordt zoveel waardevols geboden, dat lezing van het boek de moeite meer dan waard is. Van mij had het nog wel wat dikker gemogen.’ - Reformatorisch Dagblad

Specificaties

ISBN13:9789044646191
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:296
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:29-10-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Andreas Kinneging

Andreas Kinneging (1962) is hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden. Met zijn boek ‘Geografie van goed en kwaad’ won hij de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofieboek van 2006. In 2020 verscheen zijn magnum opus ‘De onzichtbare Maat. Archeologie van goed en kwaad’.

Andere boeken door Andreas Kinneging

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Je mag zeggen wat je denkt