Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ketters

Pleidooi voor een hervorming van de Islam

Paperback Nederlands 2015 9789045029948
Dit product is niet meer leverbaar

Samenvatting

Met de Arabische Lente leek de islamitische wereld aan een veelbelovende omslag bezig. Maar de recente aanslag op Charlie Hebdo, de opkomst van de barbaarse IS en de oorlogen in Syrië en Irak tonen aan dat de relatie tussen de islamitische samenlevingen en het Westen weinig is veranderd, en een gevaar vormt voor de wereldvrede. Ayaan Hirsi Ali pleit voor een reformatie van de islam – een gematigde islam met gelovigen die kunnen leven met twijfel over de Koran en kritiek op de Profeet verdragen.

Ayaan Hirsi Ali daagt de jihadisten onverschrokken uit en beschrijft wat islamieten moeten doen om hun religie van de 7e naar de 21ste eeuw te ‘tillen’. Het Westen moet ophouden concessies te doen, want ‘islam is geen vredelievende religie’, zegt ze. Niet degenen die tegen de vrijheid van meningsuiting zijn, maar hervormingsgezinde Moslims verdienen onze steun.

'Ketters' is geen oproep tot strijd maar een pleidooi voor vreedzame verandering en mondiale tolerantie.

Specificaties

ISBN13:9789045029948
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:19-3-2015

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hirsi Ali, Ayaan

Ayaan Hirsi Ali (1969) werd geboren in Somalië en vertrok met haar moeder, broer en zusje in 1976 naar Saoedi-Arabië. Via Ethiopië belandde ze in Kenia. In 1992 werd ze uitgehuwelijkt en vluchtte ze via Duitsland naar Nederland. Ze studeerde politicologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, werkte onder meer voor de Wiardi Beckmanstichting en werd in januari 2003 Tweede Kamerlid voor de VVD-fractie. In december 2002 verscheen haar eerste boek, De zoontjesfabriek. In 2004 publiceerde zij De maagdenkooi en maakte ze samen met regisseur Theo van Gogh de film Submission, part one. Eind september 2006 verscheen bij Augustus haar autobiografie, onder de titel Mijn vrijheid. De rechten zijn verkocht aan 35 landen waaronder Engeland, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Japan, Korea en India. Tegelijkertijd verscheen Ayaan verzameld, een bundeling van alle essays, artikelen en toespraken die Ayaan Hirsi Ali eerder publiceerde in De zoontjesfabriek, De maagdenkooi en Submission, aangevuld met verspreide, niet eerder gebundelde stukken.(Foto: Woody Campbell)Ayaan Hirsi Ali (1969) werd geboren in Somalië en belandde in Nederland. Na een carrière in de Nederlandse politiek, waar ze zich vooral bezighield met de integratie van niet-westerse immigranten en de rechten van moslimvrouwen, vertrok ze naar de Verenigde Staten. Ze is verbonden aan het Hooveronderzoeksinstituut van Stanford University. Van haar hand verschenen Mijn vrijheid, Nomade, De maagdenkooi en Ketters. Haar boeken werden in 38 talen vertaald. Haar autobiografie Mijn vrijheid werd wereldwijd een bestseller.

Andere boeken door Hirsi Ali, Ayaan

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ketters