Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Heibel in de polder

Natuur in Nederland

Paperback NL 2018 9789045034881
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In ‘Heibel in de polder’ onderzoekt Roelke Posthumus, biologe, hoe ons landschap is ontstaan en waarom Nederlanders sommige natuur waardevoller vinden dan andere. Uiteindelijk geeft ze een antwoord op misschien wel de belangrijkste vraag in onze polder: ‘Hoe nu verder?
Nergens wordt de natuur met zoveel inzet en liefde beschermd als in Nederland, maar ondertussen staat de biodiversiteit op ons platteland ernstig onder druk. En wat te denken van de Oostvaardersplassen? In dit stukje ‘polderwildernis’ vindt elke winter een ritueel plaats waarbij boze dierenbeschermers en natuurbeheerders met rode koppen tegenover elkaar staan. De grote grazers verhongeren terwijl boswachters vasthouden aan hun mantra dat 'het nu eenmaal zo werkt in de wilde natuur’. Onderling zijn ecologen het ook niet eens over de toekomst van de Nederlandse natuur. Iedereen houdt vast aan zijn eigen droombeeld. En wat moeten we met de intensieve landbouw nu blijkt dat onze weilanden zo dood zijn als een pier, de heide steeds zuurder wordt en driekwart van de insecten spoorloos verdwenen is?
Na een verblijf van twintig jaar in de buitenlandse natuur maakt biologe Roelke Posthumus hernieuwd kennis met de Nederlandse dieren en planten.

Specificaties

ISBN13:9789045034881
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Uitgever:Atlas Contact
Verschijningsdatum:15-10-2018

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Heibel in de polder