Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het huis van je leven

Over de psychologie van het gelukkige evenwicht

Paperback Nederlands 2021 9789045217451
Verkooppositie 5909
Nog niet verschenen, verwacht op 12‑11‑2021
12,99

Samenvatting

Geluk is geen kwestie van succes maar van evenwicht. Evenwicht in hoe je tijd, aandacht en energie verdeelt over waar het in je leven echt op aankomt.

Dit boek benadert het leven daarom als het bewonen van een huis met vijf kamers. Een relatiekamer, een werkkamer, een gezondheidskamer, een vrijetijdskamer en een spirituele of zingevingskamer.

Voor onze ontwikkeling in zowel lichamelijk, mentaal als sociaal opzicht is het belangrijk dat we regelmatig aan elke kamer tijd en energie geven. Soms om er alleen maar iets op te ruimen of een raam open te zetten. Vaker om er actief of creatief bezig te zijn. Zoals een relatie onderhouden of herstellen. Te werken aan vaardigheden die belangrijk zijn voor het samenwerken of oplossen van conflicten met anderen. Of voor het verbeteren van je lichamelijke en psychische gezondheid, voor ontspanning en plezier in spel en hobby of voor het verleggen van je koers en doelen en daarmee van de zin van je leven voor jezelf en mogelijk ook voor anderen.

Dit boek neemt je aan de hand mee door het huis van je eigen leven. Het helpt je bij het opmaken van de inventaris in elk van de vijf kamers afzonderlijk. Wat er goed is en wat er verwaarloosd is of ontbreekt. Het helpt je ook te zien waar er wel, geen of te weinig verbinding is tussen de kamers.

Tussen bijvoorbeeld je werkkamer en je gezondheids- of je zingevingskamer. Het helpt je waar nodig kamers of zelfs je huis opnieuw te ordenen of in te richten. Het besteedt zelfs aandacht aan de fundering van het huis van je leven. Een succesvol, gelukkig mens is in balans, zowel fysiek, sociaal als mentaal. En dit komt zowel zijn professionele als persoonlijke levensstijl ten goede.

'Het huis van je leven' biedt:
- Heldere uitleg en stap-voor-stap benadering
- Praktische oefeningen en opdrachten
- Toegepaste psychologie voor de 5 belangrijkste levenskamers
- Géén quick fixes of onterechte shortcuts
- Wetenschappelijk getoetst, direct toepasbaar
- Werken aan een plan voor je leven en werk
- Gedragsveranderingstechnieken en afrekenen met slechte gewoontes

Specificaties

ISBN13:9789045217451
Trefwoorden:geluk, evenwicht
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Druk:1
Verschijningsdatum:12-11-2021
Hoofdrubriek:Psychologie

Over René Diekstra

Prof. dr. René F.W. Diekstra is psycholoog, emeritus-hoogleraar, lector Jeugd en Opvoeding en columnist. Hij introduceerde, samen met zijn leermeester psychotherapeut Albert Ellis, de zogenoemde rationeel-emotieve therapie en daarmee de cognitieve gedragstherapie in Nederland en West-Europa.

Andere boeken door René Diekstra

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het huis van je leven