Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Vergeten Oplossing

Hoe de ecoprijs onze toekomst gaat veranderen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789045316567
Direct te downloaden

Samenvatting

Stuntprijzen voor vliegtickets, plofkip of T-shirts ... Eigenlijk voelen we al op onze klompen aan dat deze lage prijzen niet kloppen. Doordat we deze producten en diensten blijven kopen, houden we onbedoeld het systeem van verkeerde prijzen in stand. Producenten en consumenten hoeven nu de verborgen kosten van hun afval, luchtvervuiling, uitputting van natuurlijke grondstoffen, uitbuiting van armen en afbraak van natuur niet te dragen. De samenleving en toekomstige generaties draaien uiteindelijk voor deze kosten op.

Zolang vervuilen gratis blijft en vervuilende producten het goedkoopst, zal een duurzame economie nooit van de grond komen. Verkeerde prijzen verhinderen ons duurzame keuzes te maken. Een doorbraak is pas mogelijk als iedereen voortaan de echte prijs - 'de ecoprijs' - voor producten en diensten gaat betalen. Duurzame producten worden dan relatief goedkoop ten opzichte van vervuilende producten. De gevolgen zullen enorm zijn. Consumenten kiezen massaal voor duurzame producten. De winsten van vervuilende bedrijven kelderen en er komt een ware industriële revolutie van verduurzaming op gang, die tegelijk uitzicht geeft op het einde van de financiële crisis.

'De Vergeten Oplossing' is geschreven voor iedereen en juist voor diegenen die helemaal niet met duurzaamheid bezig zijn. 'De Vergeten Oplossing' vertelt u niet alleen wat de echte crisis is, maar biedt vooral oplossingen. Eric Broekhuizen wil met dit boek een radicale omslag bereiken. Zoals de vleugelslag van een vlinder uiteindelijk kan uitmonden in een orkaan. Hij laat zien hoe de ecoprijs onze toekomst en die van alle generaties na ons zal veranderen en komt met een oplossing die werkt. Omdat die vergaande gevolgen heeft voor grote gevestigde partijen wordt die door sommigen liever gemeden ... Het is de vergeten oplossing.

Specificaties

ISBN13:9789045316567
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:12-3-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Eric Broekhuizen

Eric Broekhuizen is ingenieur en een succesvol en bevlogen ondernemer en crisismanager. Na zijn studies werktuigbouwkunde en bedrijfseconomie heeft hij middelgrote industriële ondernemingen opgezet, overgenomen, uitgebouwd en verkocht. Hij is creatieve denker die tegendraadse oplossingen niet schuwt. Voor dit boek deed hij meer dan vier jaar onderzoek naar duurzamer technologie, gedragsverandering, ondernemerschap en prijssystemen. Hij is iemand die de problemen niet alleen benoemt en scherp analyseert maar vooral met een nieuwe visie en een intrigerende oplossing komt.

Andere boeken door Eric Broekhuizen

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Welke prijs betalen we eigenlijk?
2. Vijftig tinten groen
3. De verborgen milieukosten
4. Voortaan de echte prijs betalen: de ecoprijs
5. Bedrijven als motor van verduurzaming
6. Duurzame energie versnellen
7. Een circulaire economie
8. De natuur slim benutten
9. De transitie naar een slimme duurzame economie
10. Met de kracht van de massa onze toekomst veranderen

Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Vergeten Oplossing