Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De toekomst van China

Chinese dissidenten van Los Angeles tot Beijing

Paperback Nederlands 2007 9789046700075
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Ian Buruma brengt het hedendaagse China tot leven door de persoonlijke verhalen op te tekenen van haar meest kritische zonen en dochters: de dissidenten en rebellen. Hij stelde uitgerekend hun de vraag hoe ze tegen het hedendaagse China aankeken, om erachter te komen of het communisme in China nog levensvatbaar is in de eenentwintigste eeuw. China kent vele obstakels en gevoelige kwesties: Taiwan, de relatie met het vrijere Rusland, maar ook het strenge Noord-Korea, de onverzettelijke en oppermachtige Verenigde Staten en de eigen, uitstervende oude communistische machtselite.

Toch neemt de vrijheid van de bevolking langzaam toe. De Chinese samenleving in haar veelvormigheid verandert in een steeds sneller tempo, waardoor het moeilijk is te voorspellen hoe het in de toekomst met dit land zal gaan. Maar één ding lijkt zeker: China zal een grote rol spelen in de verdeling van de wereldmacht.

Specificaties

ISBN13:9789046700075
Trefwoorden:economie, Azië, China
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:464
Uitgever:Olympus
Druk:2
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ian Buruma

Ian Buruma (1951) is een internationaal befaamd essayist, historicus en Azië-deskundige. Hij schrijft regelmatig voor The New Yorker, The New York Review of Books en in ons eigen land voor NRC Handelsblad, en werkte mee aan documentaires voor de BBC en CNN. Momenteel is hij hoogleraar Democracy, Human Rights and Journalism aan het Bard College in New York. In 2008 ontving Buruma de Erasmusprijs voor zijn buitengewone bijdrage aan de Nederlandse cultuur. Tot zijn bekendste boeken horen 'Occidentalisme', 'De spiegel van de zonnegodin', 'Dood van een gezonde roker', 'Het loon van de schuld' en '1945. Biografie van een jaar'en 'Hun beloofde land. Mijn grootouders in tijden van liefde en oorlog'. In 2018 verscheen 'Tokio mon amour'. Japanse avonturen,het portret van een jonge schrijver en van de stad die hem mede vormde. De Gouden Ganzenveer gaat in 2019 naar essayist, journalist en Azië-deskundige Ian Buruma.

Andere boeken door Ian Buruma

Inhoudsopgave

Inleiding - Chinese fluisteringen

Deel 1 De ballingen
1. Verbanning van het Plein van de Hemelse Vrede
2. Wachten op de heilsprofeet
3. Sterren van Arizona
4. Meneer Wei gaat naar Washington
5. China virtueel

Deel 2 Groot-China
1. Chinees Disneyland
2. Geen China
3. De laatste kolonie

Deel 3 Het Moederland
1. Grenszones
2. Wegen naar Bethlehem
3. Vanuit Lhasa gezien
4. Een hert is een hert

Noten
Namenlijst
Dankbetuiging
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De toekomst van China