Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 56% korting

De weg naar succes

18 biculturele topvrouwen

Paperback Nederlands 2009 9789046805497
Niet leverbaar.
VOORDEEL - 56% korting

Samenvatting

Nederland telt ruim 830.000 niet-westers allochtone vrouwen. Dat is ongeveer tien procent van de totale Nederlandse vrouwelijke bevolking. Van hen bevindt 79 procent zich in een kansarme dan wel kwetsbare positie als het gaat over de mate van participatie aan de Nederlandse samenleving.

Maar er is ook een steeds groter wordende groep jonge allochtone vrouwen die niet te stoppen is. Zo blijken allochtone meisjes met een diploma vaker dan autochtone meisjes door te stromen naar vervolgonderwijs. Ze kiezen dan bovendien vaker dan autochtone vrouwen voor de hoogst mogelijke vervolgopleiding met goede carrièrekansen.

'De weg naar succes' is een boek over de professionele ambities van carrièrevrouwen die naast Nederlander ook Turks, Marokkaans, Surinaams, Chinees, Burundisch, Iranees of bijvoorbeeld Pools zijn. Wat hebben zij gedaan om hun weg te vinden en succesvol te zijn in hun werk? En hoe maken ze gebruik van hun biculturele achtergrond?

In 'De weg naar succes' geven Alexander Rinnooy Kan (voorzitter SER), Harry Starren (directeur managementcentrum De Baak), powerfeministe Heleen Mees en Tineke Bahlmann (econoom en lid van het Commissariaat van de Media) hun visie op hun ervaringen met biculturele professionals.

Specificaties

ISBN13:9789046805497
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:6-4-2009
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Koos de Wilt over allochtonen en succes
Ronald Buitenhuis 8 juli 2009 Allochtone dames die met 3-0 achter stonden maar nu succesvol zijn. Koos de Wilt schreef De weg naar succes om te inspireren. Hij spreekt met M&L over hun kwetsbaarheid, het politieke debat, het verschil tussen de opvoeding van allochtone jongens en meisjes. ‘We zullen goed naar de problemen moeten kijken en zien waar het wel en niet goed gaat.’

Over Koos de Wilt

Koos de Wilt is cultureel ondernemer. Hij is opgeleid als jurist, marketeer en kunsthistoricus en is actief als uitgever, bladenmaker, filmmaker, conceptontwikkelaar en publicist. Eerder was hij was directeur van diverse uitgeverijen en een culturele instelling. De Wilt is adviseur op gebied van media.

Andere boeken door Koos de Wilt

Inhoudsopgave

Inleiding
Familie Arslan
Amra Avdic
Samira Bouchibti
Nadia Bouras
Yesim Candan
Jennifer Chan
Aysim Deveci-Kesmer
Aysel Erbudak
Fatumo Farah
Daniëlle van Halen
Sharinne Ibrahim
Sadet Karabulut
Fatma Koser Kaya
Doriane Nzorubara
Senay Özdemir
Nesrin Rachid-Van Nigtevegt
Katazyna (Kasia) Rosa
Nikita Shahbazi
Tineke Bahlmann
Heleen Mees
Alexander Rinnooy Kan
Harry Starren
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De weg naar succes