Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Waarom is de burger boos?

Maarten van Rossem over hedendaags populisme

Paperback Nederlands 2010 9789046807057
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wie had gedacht dat het beschamende einde van de LPF definitief een einde zou maken aan het bozige Nederlandse populisme, kwam bedrogen uit. Zowel Rita Verdonk als Geert Wilders heeft gedemonstreerd dat het populistische kiezerspotentieel bepaald niet kleiner is geworden.
Voor de objectieve waarnemer blijft dat een verbazingwekkende zaak, gezien de baarlijke nonsens die de populistische voorlieden meestal uitkramen. Rita Verdonk is ondertussen gestruikeld over haar eigen organisatorische onvermogen. Wilders heeft het stokje overgenomen en excelleert vooral in handig geformuleerde borreltafelpolitiek. De enorme attractie van deze politieke kermisgasten is dus verrassend stabiel. Hoofdoorzaak lijkt toch wel de bangmakerij voor de niet-bestaande 'islamisering' van Nederland, en de rest van Europa. Er is echter meer aan de hand.
De populistische partijen zijn brede protestpartijen. Een aanzienlijk deel van het electoraat ziet de overheid, het politieke systeem en de maatschappelijke elite kennelijk als de vijand. De vraag is hoe dat komt.

Specificaties

ISBN13:9789046807057
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:126
Druk:1
Verschijningsdatum:1-2-2010
Hoofdrubriek:Geschiedenis

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is hoogleraar Nederlandse cultuur van de twintigste eeuw in internationale context aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft diverse werken over historische onderwerpen op zijn naam staan en geeft regelmatig colleges over de Tweede Wereldoorlog en Adolf Hitler. Hij is door het Historisch Nieuwsblad uitgeroepen tot Historicus van het jaar 2003.

Andere boeken door Maarten van Rossem

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom is de burger boos?