Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789046819470. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

De geopolitiek van emotie

Over angst, vernedering en hoop, en de opgave voor deze tijd

Paperback Nederlands 2019 9789046825570
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dominique Moïsi laat in 'De geopolitiek van emotie' zien waarom sommige culturen eerder met elkaar in botsing komen dan andere. Hij diagnosticeert angst in het Westen, vernedering in de Arabisch-islamitische wereld en hoop in Azië. Door de drijvende krachten achter onze culturele verschillen in kaart te brengen, laat 'De geopolitiek van emotie' ons de wereld van vandaag beter begrijpen.

In het voorwoord van deze editie signaleert Moïsi over de hele wereld een gevoel van vernedering, dat naar zijn idee ten grondslag ligt aan het groeiende populisme en dat mede een verklaring vormt voor gevoelens van pessimisme over de toekomst van de internationale orde en de democratie. De overwinning van het populisme zou ons Europeanen confronteren met de ergste demonen uit het verleden. We moeten niet in woede ontsteken maar wakker worden, is de aansporing van Moïsi. Volgens hem is er maar één antwoord mogelijk: Europa.

Specificaties

ISBN13:9789046825570
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:8
Verschijningsdatum:17-6-2019
ISSN:

Expertrecensies (1)

De geopolitiek van emotie
Peter van den Boom | 17 september 2015
De vooraanstaande politieke denker Dominique Moïsi heeft zijn eerder verschenen studie over De Geopolitieke Emoties geactualiseerd en opnieuw uitgegeven. Dominique Moïsi is als hoogleraar verbonden aan Harvard, medeoprichter van het Franse Instituut voor Internationale Betrekkingen en is vaak adviseur voor politici. In zijn studie De Geopolitieke Emoties presenteert hij drie emoties die de internationale politiek verklaren. In het Westen overheerst de angst, in de Arabisch islamitische cultuur is het gevoel van vernedering dominant en Azië ziet hij als continent van de hoop. Uit de strekking van zijn boek kunnen we hoop putten voor de toekomst.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dominique Moïsi

Dominique Moïsi is medeoprichter van het IFRI, het Franse instituut voor Internationale Betrekkingen. Hij is als hoogleraar verbonden aan Harvard University en doceert aan het College of Europe in het Poolse Natolin. Hij behoort tot 's werelds meest vooraanstaande geopolitieke denkers en is een veelgevraagd internationaal commentator.

Andere boeken door Dominique Moïsi

Inhoudsopgave

Voorwoord bij deze editie
Voorwoord editie 2015
Inleiding - De botsing van emoties

1. Globalisering, identiteit en emoties
2. De cultuur van hoop
3. De cultuur van vernedering
4. De cultuur van angst
5. Moeilijke gevallen
6. De wereld in 2025

Dankwoord
Noten
Bibliografie
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De geopolitiek van emotie