Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Gemotiveerd leren en lesgeven

De kracht van intrinsieke motivatie

Paperback Nederlands 2014 9789046903995
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

Gemotiveerde leerlingen zijn betrokken, nieuwsgierig en gaan goed om met uitdagingen en tegenslagen. Zij halen vaak betere schoolresultaten. Veel leerlingen zijn echter niet gemotiveerd: zij vinden het saai op school en hun betrokkenheid bij schoolse taken neemt af. Gemotiveerd leren en lesgeven is de eerste uitgave die motivatie in brede zin centraal stelt. Dit boek zet motivatieprocessen helder uiteen en geeft aan wat je als leraar zelf kunt doen om de intrinsieke motivatie van leerlingen te stimuleren.

Hoewel Gemotiveerd leren en lesgeven veel verdiepende informatie bevat, is het een echt praktijkboek. Theoretische uitgangspunten, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, worden concreet gemaakt door casussen van klassensituaties. Onderwerpen als basisbehoeften, autonomie, structuur, verbondenheid, ICT en beoordelen komen aan bod. Ook vindt de lezer praktische tools om een gemotiveerde leeromgeving in de klas te creëren: checklists, stappenplannen en voorbeelden van leerkrachtgedrag. De cases en praktijkvoorbeelden bedienen studenten én docenten. Er is een apart hoofdstuk gewijd aan de eigen motivatie en basisbehoeften van leraren.

Minister Bussemaker vindt het belangrijk dat het goed gaat met het onderwijs. Maar ze wijst erop dat het nog beter kan, bijvoorbeeld wat betreft de motivatie. Daar ligt wat haar betreft een taak voor de leraren. 'Want als leerlingen begrijpen waarom ze iets moeten doen, als ze feedback krijgen van leraren, dan zijn ze wel gemotiveerd.' Ze vindt dan ook dat leraren moeten leren hoe zij leerlingen beter kunnen bereiken.

Specificaties

ISBN13:9789046903995
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:170
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:22-5-2014
Hoofdrubriek:Non-profit

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Anje Ros

Dr. Anje Ros is lector Leren en Innoveren van Fontys Hogeschool Kind en Educatie en academic director van de master Leadership in Education. Zij doet onderzoek naar toekomstgericht onderwijs en leiderschap in het onderwijs en heeft diverse boeken voor het onderwijsveld geschreven. Zij begeleidde scholen bij het ontwikkelen en implementeren van innovatieve onderwijsconcepten.

Andere boeken door Anje Ros

Over Jos Castelijns

Jos Castelijns is lector Eigentijds toetsen en beoordelen in het onderwijs aan de Hogeschool De Kempel in Helmond.

Andere boeken door Jos Castelijns

Over Anne-Marieke van Loon

Anne-Marieke van Loon werkt als onderwijskundige aan de lerarenopleiding van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Andere boeken door Anne-Marieke van Loon

Over Kris Verbeeck

Kris Verbeeck werkt als onderwijsadviseur bij M&O-Groep in Den Bosch.

Andere boeken door Kris Verbeeck

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gemotiveerd leren en lesgeven