Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Handboek voor leraren

Paperback Nederlands 2016 9789046904176
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Hoe word je een succesvolle leraar? 'Handboek voor leraren' sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Het toegankelijke handboek is een inspiratiebron voor actuele afstudeerthema’s en biedt praktisch gereedschap om jarenlang door te blijven groeien in het docentschap. Daarmee slaat de uitgave een gedegen brug naar de werkelijkheid in de klas.

Van ‘Hoe onderwijs ik mijn leerlingen?’ tot ‘Hoe ontwikkel ik mezelf als leraar?’ Alle hoofdvragen van de docent in spe staan beantwoord in 'Handboek voor leraren'. Leerpsychologietheorieën en de bijbehorende didactiek worden omschreven in deel A. Deel B behandelt de interactie met leerlingen, pesten en ordehandhaving. Het Nederlandse onderwijssysteem komt in deel C aan de orde. Deel D gaat in op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van leraren. In het laatste deel wordt beschreven hoe docenten hun onderwijs vorm kunnen geven in het mbo en vmbo. Een uitgebreide website met oefeningen, casussen, video’s, vragenlijsten en beoordelingsformulieren versterkt de relatie met de onderwijspraktijk.

Deze tweede druk van 'Handboek voor leraren' is grondig geactualiseerd op leesbaarheid en opbouw en biedt bijvoorbeeld informatie over passend onderwijs en differentiatie en twee nieuwe hoofdstukken over het huidige vmbo en mbo.

Handboek voor leraren is een toegankelijk geschreven, gedegen en praktisch boek voor elke leraar (in opleiding) in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Dit boek is ook bruikbaar voor instructeurs in Associate degree-opleidingen.

Specificaties

ISBN13:9789046904176
Trefwoorden:onderwijs, leraar
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:472
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:13-4-2016

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over René van Kralingen

Drs. René van Kralingen (1967) werkt als onderwijskundig adviseur en trainer bij Onderwijsadviesbureau van Kralingen. Daarnaast publiceert hij boeken op het gebied van didactiek, toetsing, kwaliteitzorg, leidinggeven in het onderwijs, timemanagement voor docenten. René is momenteel columnist voor het kwaliteitszorgblad Q&A van de NVAO. René van Kralingen werkte hiervoor op het RISBO van de Erasmus Universiteit, de Vrije Universiteit en de Hogeschool Rotterdam als onderwijskundig opleidingsdocent. Daarvoor werkte hij als docent werktuigbouwkunde / mechanische techniek op de Streekschool Rijnmond Noord en op het VMBO van het doveninstituut Effatha

Andere boeken door René van Kralingen

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel A: Hoe onderwijs ik mijn leerlingen
1. Hoe leren leerlingen?
2. Hoe bereid ik mijn lessen voor?
3. Hoe laat ik leerlingen in de les leren?
4. Hoe houd ik orde?
5. Toetsen en beoordelen

Deel B: Hoe kan ik effectief met groepen werken?
6. Groepsprocessen
7. Passend onderwijs in de dagelijkse praktijk
8. Gesprekken op school

Deel C: Hoe ziet mijn school eruit?
9. Het voortgezet onderwijs en het mbo in beeld
10. Interculturele klassen, ouders en buurten

Deel D: Hoe ontwikkel ik mezelf als leraar?
11. Een goede leraar worden

Deel E: Hoe geef ik mijn onderwijs vorm in het vmbo en mbo?
12. Het vmbo
13. Het mbo

Literatuur
Register
Dankwoord
Over de auteurs

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek voor leraren