Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Effectief samenwerken in interculturele teams

Paperback Nederlands 2016 9789046905364
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De globalisering maakt het Nederlandse bedrijfsleven steeds internationaler: buitenlandse multinationals vestigen zich in Nederland of nemen Nederlandse bedrijven over, Nederlandse bedrijven outsourcen hun diensten naar het buitenland of nemen zelf buitenlandse bedrijven over. Het is dus heel waarschijnlijk dat (toekomstige) professionals aan de slag gaan in interculturele teams. Als voorbereiding hierop is het ontwikkelen van interculturele competenties van essentieel belang.

Effectief samenwerken in interculturele teams begint met uitleg van het begrip 'cultuur'. Daarna worden de vier belangrijkste theorieën over culturele verschillen besproken en kritisch tegen het licht gehouden. Vervolgens beschrijven de auteurs een model dat deze theorieën integreert. De laatste hoofdstukken zijn praktisch van aard en bespreken de verschillende aspecten van intercultureel teamwork en het positief benutten van culturele verschillen. De tekst komt tot leven door de reflectievragen en de vele voorbeelden uit het internationale bedrijfsleven.

Doelgroep
Dit boek is bedoeld voor hbo-opleidingen waarvan de studenten in interculturele teams komen te werken, zoals economie, communicatie, toerisme, ICT en techniek. Het is ook geschikt voor professionals.

Specificaties

ISBN13:9789046905364
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:29-7-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

1.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Herman Blom

Dr. Herman Blom was hoofddocent aan de Hanzehogeschool Groningen en is nu trainer en docent aan de Fachhochschule Osnabrück.

Andere boeken door Herman Blom

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Effectief samenwerken in interculturele teams