Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Migranten in de Nederlandse samenleving

Paperback Nederlands 2017 9789046905524
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

De samenstelling van de Nederlandse bevolking verandert de komende decennia sterk. Door de voortgaande immigratie en geboorten neemt het aantal migranten in de samenleving toe.

De toename van het aantal en de omvang van de migrantengroepen maakt de Nederlandse samenleving steeds diverser. Wat betekent deze ontwikkeling voor de Nederlandse samenleving?
Migranten in de Nederlandse samenleving geeft een overzicht van de ontwikkelingen rond migratie en de invloeden die migratie heeft op de samenleving als geheel én op verschillende domeinen als onderwijs, arbeid, zorg en welzijn. Dit alles vanuit een unieke sociologische en kritische invalshoek. Het boek behandelt onder andere de problematiek rondom integratie en integratiebeleid, afgezet tegen de verschillende culturele en godsdienstige achtergronden van migranten. Het schetst de positie van migranten binnen het Nederlands recht, het onderwijs en op de arbeidsmarkt en gaat uitgebreid in op actuele thema's als discriminatie en racisme.

Door de verschillende invalshoeken ontwikkelt de lezer een kritische en onderzoekende houding en kan daarmee een bijdrage leveren aan de maatschappelijk discussie rond het thema migratie.
Migranten in de Nederlandse samenleving kan ingezet worden bij alle studies in het hoger onderwijs die aandacht hebben voor het onderwerp migratie. Te denken valt aan de sociale opleidingen en de opleidingen gezondheidszorg, HRM, lerarenopleiding en bestuurskunde.

Herman Blom is lector aan Stenden Hogeschool. Hij publiceert regelmatig op het gebied van interculturalisatie en interculturele verschillen. Siep van der Werf doceerde sociaaljuridische dienstverlening aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij schreef studieboeken over sociologie, de multiculturele samenleving, arbeid en re-integratie en volkshuisvesting.

Specificaties

ISBN13:9789046905524
Trefwoorden:migranten, samenleving
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:416
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:26-4-2017

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Herman Blom

Dr. Herman Blom was hoofddocent aan de Hanzehogeschool Groningen en is nu trainer en docent aan de Fachhochschule Osnabrück.

Andere boeken door Herman Blom

Inhoudsopgave

Inleiding

1. migratie, komt en herkomst
2. Integratie in de Nederlandser samenleving
3. Cultuur
4. Godsdienst
5. Rechtspositie
6. Werk en werkloosheid, inkomen en uitkering
7. Onderwijs
8. Discriminatie en racisme: samenleven met migranten

Literatuur
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Migranten in de Nederlandse samenleving