Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Fabeltjes over beleggen

Borrelpraat en tegeltjeswijsheden nader bekeken

Gebonden Nederlands 2008 9789047000853
Voormalig top 100Totaal 23 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Soms gaat het goed op de beurs en soms gaat het slecht. Maar vooral als het een tijdje goed gaat, merkt u dat om u heen. Dan levert beleggen in aandelen heel wat gespreksstof op voor verjaardagen, feestjes en recepties. U hoort dan verhalen van beleggers die trots zijn op hun successen. Vaak hebben ze een uitgesproken mening over hun eigen beleggingsstrategie. De adviezen vliegen u om de oren. 'Je bent gek als je je geld op de bank zet, aandelen leveren altijd een hoger rendement op' en 'Bij een ipo moet je altijd voor veel aandelen intekenen, want dat gaat eigenlijk nooit fout'. Ook hoort u: 'Na een aandelensplitsing kun je rekenen op een koersstijging' en dan zijn er nog verhalen over beleggingen in tropische oorden die een gegarandeerd hoog rendement opleveren.

Arie Buijs en Dirk Gerritsen nemen in 'Fabeltjes over beleggen' een aantal van die gevestigde meningen onder de loep. Niet door er meteen een eigen standpunt tegenover te zetten, maar door de theorie uit te leggen en te kijken naar de praktijk. Gewoon rekenen met koersen en rendementen. Dit boek scheidt de fabeltjes van de feiten, en die kennis zal pas echt gewaardeerd worden tijdens de borrelpraat.

Specificaties

ISBN13:9789047000853
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:5-6-2008

Lezersrecensies

3.5 van de 5
2 stemmen
0
1
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Arie Buijs

Prof. dr. Arie Buijs is als hoogleraar Bedrijfseconomie verbonden aan de Utrecht School of Economics van de Universiteit Utrecht. Tevens doceert hij Statistiek en Kwantitatieve Methoden aan Universiteit Nyenrode en is hij regelmatig gastdocent aan de Nelson Mandela Metropolitan University in Zuid-Afrika. Zijn interesse gaat vooral uit naar het gebruik van kwantitatieve methoden in gebieden zoals ondernemingsfinanciering en beleggingsleer.

Andere boeken door Arie Buijs

Over Dirk Gerritsen

Dirk Gerritsen is docent op het vakgebied Beleggingsleer aan de Utrecht University School of Economics. Ook doet hij beleggingsonderzoek, waarbij hij onder meer aandacht besteedde aan het Icesavedrama. Van zijn hand verschenen in 2010 Eigen Schuld en in 2008 Fabeltjes over beleggen.

Andere boeken door Dirk Gerritsen

Inhoudsopgave

Een woord vooraf
Geen fabeltjes maar feiten

1. Allemaal de markt verslaan
2. Een nieuw begin
3. Meer is beter?
4. Is inkoop duurkoop?
5. Uit de index, uit de gratie?
6. In de hoogste versnelling
7. Vastgoed is vast goed!
8. Goud is goud
9. Speciale aanbiedingen
10. Afsluiting

Verantwoording
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Fabeltjes over beleggen