Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Slimme steden

Paperback Nederlands 2008 9789047001232
Niet leverbaar.

Samenvatting

Toeristische reisgidsen zijn er genoeg, maar als de kosmopoliet op reis gaat wil hij écht weten wat zich afspeelt in een stad. Daarvoor biedt dit boek uitkomst. Hij is immers niet zozeer in pittoreske vergezichten geïnteresseerd, maar in techniek, creativiteit en innovatie.

Gelukkig zijn er veel Europese steden die ambitieuze projecten ontwikkelen en fors investeren om op deze gebieden aandacht te trekken. Ze zijn zelfs verwikkeld in een felle onderlinge concurrentiestrijd: ze dingen naar de gunst van bewoners, bedrijven en bezoekers, want wonen en werken in de stad waar u toevallig ooit geboren bent is er allang niet meer bij. Tegenwoordig moeten de steden het hebben van intelligente citymarketing, waarmee ze hun imago proberen op te poetsen of te transformeren.

Wereldberoemde urbanisten als Richard Florida, Jane Jacobs, Charles Landry en Simon Anholt specialiseerden zich in citybranding en ontwikkelden theorieën over de stad als brandpunt van creativiteit, de stad als anker in het post-industriële tijdperk en de stad als product.

In 'Slimme steden' gaan de auteurs met deze theorie als basis op zoek naar de praktijk. Ze bezoeken vijftig Europese steden en ontdekken onder andere een baanbrekend ict-bolwerk, een groen paradijs, een modehoofdstad en een vastgoedwalhalla. Uiteraard laten ze voor de lezers die hen willen volgen hun verslagen vergezeld gaan van talloze tips over urbane hotspots in Europa.

'Slimme steden' verscheen eerder als serie in de weekendbijlage Persoonlijk van Het Financieele Dagblad en staat onder redactie van FD-redacteur Edo Dijksterhuis. Met bijdragen van: Karel Ankerman, Roy van Dalm, Michiel Goudswaard, Bert Groenman, Gert-Jan Hospers, Lien van der Leij en Monique Roso.

Specificaties

ISBN13:9789047001232
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:17-11-2008
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Mondiaal in beeld door lokaal te zijn
Stad als jamsessie
Stad in de etalage

A
Antwerpen
Athene
Aveiro

B
Basel
Belgrado
Billund
Boedapest
Boekarest
Bologna
Bratislave
Bregenz

C
Cagliari
Cork

D
Dublin

E
Essen

G
Glasgow

H
Helsinki

K
Kopenhagen
Kraków

L
Leipzig
Leuven
Lille
Liverpool
Ljubljana
Lódz

M
Manchester
Marseille
Milaan
München

N
Newcastle
Nice

O
Oslo

R
Reykjavik
Riga

S
Sevilla
Sofia
Stavanger
Stockholm
Stuttgart

T
Tallinn
Tirana
Tórshavn
Triëst

V
Valencia
Växjö
Vilnius

W
Wenen
Wroclaw

Z
Zagreb
Zürich

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Slimme steden