Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verschil moet er zijn

De kritische succesfactoren voor diversiteitsmanagement

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2007 9789047001560
Verkooppositie 1951331 dagen in de top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Ooit bestond er in ons land dé werknemer, wiens type, leefwijze, inzet, verwachtingen en beloning konden worden samengevat onder de noemer 'Jan Modaal', een blanke man van 35 jaar. Dat was makkelijk en voorspelbaar. Als u goed leiding gaf aan Jan Modaal, kon u 90% van uw zaken tijdig en effectief afdoen. Maar tegenwoordig bestaat Jan Modaal niet meer. Hij is veranderd in Daisy, Ali, Mehmet, Vidhya, Michael, Hedy en vele anderen.

Organisaties vinden het moeilijk om de omslag naar diversiteit in hun personeel te maken. Hoe doet u dat, diversiteitsmanagement? Waar moet u nu echt op inzetten en welke acties zijn effectief? Organisaties die de eerste ervaringen hebben opgedaan weten dat het geheim van succes niet in losse flodders zit, maar in structureel beleid.
Dit boek geeft de middelen voor het opstellen van dat structurele beleid aan de hand van kritische succesfactoren voor diversiteitsmanagement. De lezer leert inzicht te verwerven, prioriteiten te stellen en de kansen die in diversiteit besloten liggen te verzilveren voor zijn of haar organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789047001560
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:4
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011

Lezersrecensies

3.7 van de 5
3 stemmen
1
1
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Grethe van Geffen

Grethe van Geffen werkt ruim zestien jaar als expert in cultuur en diversiteit binnen organisaties. Niemand is in zijn eentje divers, is haar stelling. Toch kijken mensen vaak naar de ander met een blik alsof die meer divers is dan zij zelf zijn. Er zijn zelfs vacatureteksten te vinden waarin wordt opgeroepen tot reactie van 'diverse kandidaten'. Het heeft Grethe's eindeloze interesse hoe dit werkt. Waarom beleeft een mens de ander als hetzelfde of juist als verschillend? Wanneer zijn organisaties in staat om verschillen te benutten en er hun voordeel mee te doen en onder welke condities hebben ze er vooral last van? Het goed omgaan met diversiteit op alle niveaus van de organisatie is een belangrijke voorwaarde voor succes in de 21ste eeuw. Na tien jaar beschreef Grethe van Geffen de door Seba ontwikkelde methode in wat inmiddels een klassieker is geworden Verschil moet er zijn, over de tien kritische succesfactoren voor diversiteitsmanagement (Business Contact 3de druk 2010), ook vertaald in het Engels (Making the Difference, Common Ground Publishers, USA 2010). In oktober 2011 verscheen Diversiteit op de Werkvloer bij Kluwer. Kwaliteit staat op nummer één is het eerste boek dat zich specifiek op diversiteit en governance richt. Grethe van Geffen leidde menig diversiteitsproject en gaf tal van trainingen, adviezen en presentaties over diversiteit in binnen- en buitenland. Ze werkt vanuit haar in 1997 opgerichte bureau Seba cultuurmanagement (www.seba.nl) waar zij nog steeds directeur is, en zij is een ervaren bestuurder en toezichthouder.

Andere boeken door Grethe van Geffen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verschil moet er zijn