Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Uit het harnas!

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2005 9789047001577
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Het harnas is een illusionaire gevangenis waarin mensen zich opsluiten, waardoor we ons afgescheiden voelen van onszelf en elkaar. Het is alles wat mensen tegenhoudt om de eigen grenzen te overstijgen', aldus Paulien Assink. Ieder van ons is erbij gebaat om zich af te vragen of dit het leven is dat we willen leiden, of we echt vanuit onze innerlijke kracht de wereld het beste geven wat we te bieden hebben. Dat vraagt om nieuw leiderschap, een nieuwe houding en een verbinding met ons werken de mensen die met ons samenleven. Noem het spiritualiteit in een zakelijke context, noem het innerlijk leiderschap - noem het de nieuwe eerlijkheid.

Paulien Assink heeft met 'Uit het harnas!' een boek geschreven dat inspireert en aanzet tot het inslaan van nieuwe wegen. Assink biedt in het kader van de 'vier dimensies' van spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek leiderschap een holistische en integrale visie op de ontwikkeling van personen, teams, organisaties en uiteindelijk de wereld. Het boek biedt een keur van verhalen en oefeningen waarmee u zich kunt ontwikkelen om een authentiek en verantwoord leider te worden. 'Uit het harnas!' is een inspiratiebron voor leiders, managers, coaches, consultants en iedereen die leiding wil geven aan zijn of haar eigen leven.

Specificaties

ISBN13:9789047001577
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:217
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (1)

Eric van Arendonk RM | 17 november 2005
De titel 'Uit het harnas!' sprak mij direct aan. De eerste gedachte die bij mij opkwam was: weg van de gebaande paden, actie! Indien het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Hoe worstel ik me uit allerlei regelgeving en kaders.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

boekenkast
De boekenkast van Paulien Assink, reisleider met een missie
Eline Crijns 24 april 2011 Paulien Assink is een vrouw met een missie. Ze straalt een rotsvast vertrouwen uit als ze vertelt over haar idealen: ‘Ik wil zo veel mogelijk omgevingen creëren waarin mensen bij hun authentieke leiderschap kunnen komen en het leven van hun dromen kunnen gaan leiden en zo bijdragen aan een betere wereld.’ Assink creëert deze omgevingen en coacht en begeleidt leiders. Op basis van deze ervaring gaat ze binnenkort een school oprichten om mensen op te leiden die CALL-programma’s kunnen begeleiden. CALL staat voor de Community for Authentic Leadership and Learning, waar inmiddels een paar honderd leiders deel van uitmaken. Ook haar goedlopende boeken blijken verrassend goed bij te dragen aan het realiseren van haar missie.
boekenkast
De boekenkast van Paulien Assink, reisleider met een missie
Eline Crijns 1 oktober 2009 Ze is een vrouw met een missie. Ze wil zo veel mogelijk omgevingen creëren waarin mensen bij hun authentieke leiderschap kunnen komen. De boekenkast van Paulien Assink.
interview
Paulien Assink: ‘Er is een ander evenwicht nodig tussen het masculiene en feminiene’
Hans van der Klis 27 mei 2009 Vier jaar na haar bestseller Uit het harnas! schreef Paulien Assink een nieuw boek: Samenspel. Haar stelling: de leiderschapscultuur is lange tijd te eenzijdig gebaseerd geweest op mannelijke kwaliteiten. Juist in deze crisistijd bestaat volgens Assink behoefte aan een andere, meer feminiene invalshoek die zij omschrijft als het ‘V/M Leiderschap’. In de verkiezing van Barack Obama ziet zij een belangrijk symbool voor deze ontwikkeling.
nieuws
De voorjaarsworp (VI): leiderschap en spiritualiteit
Hans van der Klis 12 februari 2009 In het laatste deel van deze serie over de managementboeken die komen gaan, staan leiderschap en spiritualiteit centraal. Met onder andere een nieuw boek van Warren Bennis en Daniel Goleman over de noodzaak van Transparantie, en enige boeken over ‘servant leadership’.
Alle interviews en artikelen (4)

Over Paulien Assink

Paulien Assink is coach van leiders, managementteams en organisaties.

Andere boeken door Paulien Assink

Inhoudsopgave

Dankbetuiging
Inleiding

1. Vierdimensionaal leiderschap
2. Het harnas: vier wegen van lijderschap.
3. Uit het harnas: vier wegen naar authentiek leiderschap
4. Authentiek en verantwoord leiderschap in de praktijk
5. Ontwikkel de wereld en begin bij jezelf

Noten

Bijlage: Mijn verhaal

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Uit het harnas!