Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Native English for Nederlanders

A personal, cultural and grammatical guide

E-book Epub met watermerkbeveiliging Engels 2009 9789047001683
10
Voormalig #3Totaal 2 dagen
Verkooppositie 3090344 dagen in de top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Anders dan andere taalboeken richt 'Native English for Nederlanders' zich specifiek op Nederlanders die al behoorlijk Engels spreken maar hun vaardigheden willen verbeteren. 'Native English for Nederlanders' is dan ook geheel in het Engels. De Nederlander maakt taalfouten die anderen niet maken, niet alleen vanwege de ondoorgrondelijkheid van de Engelse grammatica, maar ook door de aard van de Nederlander en hoe die verschilt van de aard van een 'native speaker'. De Nederlander, die van nature recht voor zijn raap is, moet in het Engels leren om indirecte en formele taal te gebruiken, een manier van spreken waarin beleefdheid van cruciaal belang is.

'Native English for Nederlanders' legt al deze grammaticale en culturele valkuilen van het Engels bloot. Deze 'survivalgids' voor het Engels legt zich vooral toe op de verraderlijke korte woorden en alledaagse uitdrukkingen die Nederlanders vaak verkeerd gebruiken. Na het lezen van dit boek zult u nooit meer zeggen 'Welcome in Amsterdam' of 'I am working for Shell'. Belangrijker nog, dit boek geeft waardevolle inzichten in alle aspecten van de Angelsaksische cultuur die invloed hebben op deze wereldtaal, dit allemaal opgeschreven vanuit het perspectief van een Amerikaan die een omgekeerde reis in de Nederlandse taal en cultuur heeft afgelegd.

Specificaties

ISBN13:9789047001683
Taal:Engels
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011

Expertrecensies (1)

Mark Murkes | 1 april 2008
Bijna iedere Nederlander heeft wel eens met kromme tenen de uitspraak 'I will see it through the fingers' aangehoord. Veel Nederlanders denken dat ze de Engelse taal goed onder de knie hebben en dit wordt tijdens vakanties vaak bevestigd. Voor zakelijke communicatie in het Engels dienen de meeste Nederlanders hun kennis en begrip echter danig aan te scherpen.Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
20 stemmen
8
19
2
1
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ronald van de Krol

Ronald van de Krol is een Amerikaanse journalist die op 25-jarige leeftijd voor het eerst in Nederland kwam wonen, het geboorteland van zijn ouders. Daarvoor studeerde hij geschiedenis in Vermont en internationale betrekkingen in Oxford. Van de Krol was werkzaam als buitenlandse correspondent voor Reuters in Londen, met Amsterdam als eerste standplaats. Ronald van de Krol is adjunct-hoofdredacteur van Het Financieele Dagblad, waarin hij een wekelijkse column over het Engels schrijft.

Andere boeken door Ronald van de Krol

Inhoudsopgave

Introduction

1. Language with an attitude
2. American or British?
3. Linguistic etiquette
4. English as code
5. 'Dutch' mistakes in spelling
6. Numbers and squiggles
7. Beyond Babel Fish
8. Go Native or not?

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Native English for Nederlanders