Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Geld & geluk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2004 9789047001850
Verkooppositie 3152
Direct te downloaden

Samenvatting

'Geld maakt niet gelukkig'. Klopt die uitspraak, of is hij vooral bedoeld om minder bedeelden te troosten en rijken voor te houden dat er meer is dan materie alleen? 'Geld en geluk' geeft het antwoord op deze en andere vragen op het gebied van de emotie-economie.
Sprookjes willen ons doen geloven dat rijk en ongelukkig samengaan. De hoofdpersoon leeft nog lang en gelukkig door de voor de hand liggende rijke huwelijkskandidaat te passeren ten gunste van de eenvoudige aanbidder met het gouden hart.

De werkelijkheid zit anders in elkaar. 'Geld en geluk' geeft een beeld van de feiten. Wetenschappelijk onderbouwd, maar luchtig gepresenteerd. Het laat zien hoe geld en geluk elkaar over en weer beïnvloeden. Met soms verrassende conclusies. Bijvoorbeeld dat geluk te koop is, maar wel heel erg duur. Dat jaloezie kan leiden tot financieel vandalisme. Dat er verschillende geldziektes zijn, van gokverslaving tot affluenza en dat we de ernst daarvan onderschatten. Dat we uit de psychologie kunnen leren dat de hoofdrolspelers in de boekhoudschandalen misschien iets minder slecht zijn dan we denken. Dat meer daglicht ons roekelozer maakt, ook in ons koopgedrag op de beurs. En ten slotte dat wie zich gelukkiger voelt, onbewust anders omgaat met geld.

Het boek bevat een voorwoord van Wim Duisenberg.

Henriëtte Prast is emotie-econoom en werkt bij de Nederlandsche Bank. Zij schreef eerder 'Geld en Gevoel, over emoties, economie en ethiek'.

Specificaties

ISBN13:9789047001850
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Geld en geluk
2. Kijken naar de rijken
3. Financieel fatsoen
4. Psychologie op de beurs
5. Geldziektes
6. Gevoel en geld
7. Geld en geloof
8. Pluk de dag

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Geld & geluk