Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wie is Stephen Covey?

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2007 9789047002383
Direct te downloaden

Samenvatting

Sommige mensen, met name in het bedrijfsleven, kennen Stephen Covey al lang. Hij is de auteur van het boek 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' - dat ten onrechte de indruk wekt dat de boodschap en ideeën van Covey alleen interessant zijn voor hen die een bedrijf of medewerkers leiden.

'Leiderschap' betekent echter: de touwtjes van uw eigen leven in handen nemen; uw focus en uw kracht richten op wat u belangrijk vindt, uw energie en uw vermogens ten dienste stellen van de doelen die u belangrijk vindt.

Beklaagt u zich bijvoorbeeld regelmatig dat u zo weinig aan 'leuke dingen' toekomt? Vindt u dat uw werk u te veel energie kost? Leggen uw ouders of uw vrienden te veel beslag op uw leven? Stephen Covey laat u zien hoe u, praktisch maar tegelijk systematisch, die dingen die uw leven mooi, spannend en de moeite waard maken, weer prioriteit kunt geven.

In dit boekje leest u wie Stephen Covey is en krijgt u een korte introductie op zijn ideeën. Het bevat naast deze artikelen een interview met Covey, een overzicht van de diensten van zijn bedrijf en een literatuurlijst.

'Wie is Stephen Covey?' bestaat uit een set van vijf exemplaren.

Specificaties

ISBN13:9789047002383
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:80
Druk:1
Verschijningsdatum:3-11-2011
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Wie is Stephen Covey?
2. Wat zijn de zeven eigenschappen?
3. Een interview met Stephen Covey
4. Stephen Covey over de zeven eigenschappen
5. De zeven eigenschappen in het gezin
6. De zeven eigenschappen voor jongeren
7. De 8ste eigenschap
8. Prioriteiten
9. Een workshop inspiratie met FranklinCovey Nederland
10. Met Covey in de rugzak de bossen in
11. Waardengedreven management bij Albert Heijn
12. Covey en de Christelijke Hogeschool Nederland

De FranklinCovey-organisatie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wie is Stephen Covey?