Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Greep op de zaak

Instrumenten voor risicomanagement

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2009 9789047002543
Direct te downloaden

Samenvatting

De tent in de greep houden. Dat is naast het realiseren of overtreffen van targets uiteindelijk uw taak als manager. Naast kwesties als motivatie van medewerkers en ontwikkeling van talent, moet er tenslotte ook een product of dienst geleverd worden. De beheersing van uw processen voltrekt zich in het spanningsveld tussen twee doelen: het bereiken van de targets en het voorkomen van ongewenste neveneffecten. Veiligheids-, milieu- of kwaliteitseisen kunnen grote druk uitoefenen op uw bedrijfsresultaat.

'Greep op de zaak' is het eerste overzichtswerk van alle instrumenten die u ter beschikking staan om een goede balans te vinden tussen maximaal resultaat en optimale beheersing van uw organisatie. Risico-, proces- en projectmanagement, informatievoorziening en bewaking van de gehele bedrijfsvoering - voor alle aspecten vindt u de juiste instrumenten uitgelegd. Ze worden op een pragmatische wijze in samenhang beschreven als bouwstenen van een effectief beheerssysteem. Zo'n systeem ontwikkelen en in stand houden is maatwerk; standaardoplossingen voldoen niet.

Tot maatwerk komen is cruciaal: boeken over bijvoorbeeld ISO, Six Sigma en Prince2 zijn er genoeg, maar hoe deze modellen gecombineerd kunnen worden in één integraal en op uw organisatie toegesneden beheerssysteem, leest u alleen in 'Greep op de zaak'.

Specificaties

ISBN13:9789047002543
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (2)

Risico- management niet meer alleen voor Droogstoppels
Hans van der Klis | 17 juli 2009
Na de boekhoudschandalen bij Enron, Parmalat en Ahold is de aandacht voor corporate governance en risicomanagement groter dan ooit. In hun boek Greep op de zaak hebben Francis Bouman en zijn partners van 4Partners de belangrijkste instrumenten voor risicomanagement geïnventariseerd.
Lees verder
Greep op de zaak
Marius van Rijswijk | 24 mei 2009
Managers zijn verantwoordelijk voor het behalen van doelstellingen, moeten continu verbeteren en risico's beperken. Als zij daar niet in slagen, kan dat vervelende consequenties hebben. 'Greep op de zaak' geeft enig inzicht omtrent risicomanagement en interne beheersing. Echter, een overzichtswerk is het zeker niet. Francis Bouman heeft jarenlange ervaring als consultant en interim-manager en is specialist op het vakgebied van interne beheersing.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
6 stemmen
5
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

podcast
Francis Bouman over risico-management
Ronald Buitenhuis 2 juli 2009 In risicomanagement wordt enorm veel geïnvesteerd, maar voor veel bedrijven blijft het bij een verplichting. Francis Bouman pleit in Greep op de zaak voor het koppelen van risicomanagement aan de strategie. ‘Onderdeel ervan is ook het bewust nemen van risico’s.’ M&L spreekt met Bouman over risicobewustzijn en risicomanagement als cultuurvraagstuk.
interview
Francis Bouman: ‘Een ondernemer moet weten welke risico’s hij neemt’
Hans van der Klis 10 april 2009 Bij trainingen en seminars over de implementatie van risicomanagementsystemen werden Francis Bouman en zijn partners van adviesbureau 4Partners steeds weer geconfronteerd met het ontbreken van een deugdelijk Nederlandstalig standaardwerk over dit onderwerp. Wat kun je dan beter doen dan het zelf schrijven? Met Greep op de zaak hebben zij geprobeerd een zo volledig mogelijk beeld van het vakgebied te geven, natuurlijk met de nadruk op hun eigen pragmatische model.

Over Francis Bouman

Francis Bouman (1971) heeft jarenlang ervaring in consultancy en interimmanagement. Samen met de coauteurs van 'Greep op de zaak' organiseren zij op verzoek in company trainingen over risicomanagement, waarbij de in het boek behandelde onderwerpen centraal staan. Indien gewenst kunnen Permanente Educatie (PE) punten aan deze trainingen worden toegekend. De organisatie van de auteurs is een door het Koninklijk Nivra erkende onderwijsinstelling. Voor Francis Bouman is het pragmatisch toepassen van theorieën op het vakgebied interne beheersing een uitdaging. Als ondernemer en medeoprichter van 4Partners werkt hij sinds 1998 aan de juiste balans tussen instrumenten die bijdragen aan een maximaal resultaat en optimale beheersing van een onderneming. Daarvoor vormde acht jaar lang Ernst & Young een belangrijke basis voor zijn carrière. Hij voelt zich als een vis in het water in de profitsector bij (inter)nationale beursfondsen en het groot-middenbedrijf. Andere specialisaties zijn shared servicecenters en (offshore) outsourcing. Kennisdelen, trainingen ontwikkelen en geven, ziet Francis als een toegevoegde waarde. Vandaar dat hij sinds 2005 parttime docent en examinator is aan Nyenrode Business Universiteit. Verder schreef deze ervaren project- en programmamanager het managementboek 'Greep op de zaak', waarin instrumenten voor risicomanagement in samenhang worden gebracht. Zijn vrouw Michela en twee dochters zijn voor hem een bron van inspiratie. Dit geldt ook voor zijn passie watersport, waarmee hij zich op of onder water kan uitleven.

Andere boeken door Francis Bouman

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding

1. Corporate-governancecodes
2. Control frameworks
3. Strategie, risicobeleid en doelstellingen
4. Risicomanagement
5. Procesmanagement
6. Projectmanagement
7. Informeren en communiceren
8. Bewaken

Bijlage A Voorbeelden van risico's
Bijlage B Afkortingen
Bijlage C Bronvermelding
Bijlage D De auteurs

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Greep op de zaak