Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kuddegedrag in crisistijd

Een biologische kijk op menselijk gedrag

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2009 9789047003021
Direct te downloaden

Samenvatting

Bezield essay in de persoonlijke, levendige stijl die we van Patrick van Veen kennen.

Het woord kuddegedrag is de laatste maanden voortdurend in de kranten te vinden. Maar wat bedoelen we daar precies mee? Waar bestaat dat kuddegedrag uit? En zijn mensen wel kuddedieren?

Bioloog Patrick van Veen geeft in dit essay antwoord op deze en andere vragen. Hij schrijft onderhoudend en vanuit zijn eigen ervaring over de parallellen tussen mens en dier. Hij komt tot een intrigerende conclusie over het menselijk gedrag in crisissituaties - en zelfs biedt hij een aantal oplossingen om ons huidige en ander kuddegedrag te voorkomen of te minimaliseren.

Patrick van Veen is bioloog en expert op het gebied van sociale relaties op het werk. Hij geeft lezingen en workshops aan managers over onze apenstreken op de werkvloer. Eerder schreef hij 'Help, mijn baas is een aap!' En 'Dierbare collega's'.

Specificaties

ISBN13:9789047003021
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:78
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (2)

Kuddegedrag in crisistijd
Peter Vermeulen | 28 juli 2009
Kuddegedrag. Hoewel veel managers zich van dit woord distantiëren, blijkt dat ze dat vergeten zodra ze in een panieksituatie komen. Menig manager pocht met zijn zogenoemde lenen.nl-status. Of laat vaak het woord aandelen vallen in gezelschap en geeft af op de Balkenende-norm. 'Nee, voor dat bedrag kom ik mijn bed niet uit' heb ik menig manager horen verkondigen. Bioloog Patrick van Veen heeft voor deze managers het handige boekwerkje 'Kuddegedrag in crisistijd' geschreven. Want wat blijkt. Deze grootsprakige alfamannetjes slaan toch ook echt met de rest van de kudde op de vlucht als het echt spannend wordt.
Lees verder
De mens als witbaardgnoe
Ben Kuiken | 9 juli 2009
Het kuddegedrag van de consument tijdens de huidige economische crisis was voor bioloog Patrick van Veen aanleiding om op zoek te gaan naar het kuddedier in de mens. Dit leverde een heel aardig boekje op: Kuddegedrag in crisistijd.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Patrick van Veen over kuddegedrag
Ben Kuiken 20 augustus 2009 Bioloog Patrick van Veen was ervan overtuigd dat de mens een stronteigenwijze aap is. Als de baas van een organisatie zegt dat we naar links gaan, gaat juist de helft naar rechts. Hij constateerde dat mensen toch kuddegedrag vertonen en licht dit toe in Kuddegedrag in crisistijd. M&L sprak met Van Veen over de context van kuddegedrag. En kunnen wij voor de huidige financiële malaise wat leren van apen?

Over Patrick van Veen

Patrick van Veen is gedragsbioloog, hij bestudeert het gedrag van mensen en apen. In 2002 heeft hij Apemanagement® opgericht dat zich bezighoudt met trainingen en onderzoek. Regelmatig is hij te horen en te zien in de media om ons menselijke oergedrag uit te leggen. Hij doet onder andere onderzoek naar pestgedrag bij kinderen en naar de drijfveren van samenwerken bij chimpansees. Daarnaast is hij voorzitter van de Global Board van het Jane Goodall Institute. (foto: Jelmer de Haas)

Andere boeken door Patrick van Veen

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Voorbij de kudde
2. Apenstreken
3. De mens als kuddebeest
4. Het ontstaan van een kudde
5. Apen in combinatie met kuddebeesten
6. De kredietcrisis vanuit biologisch perspectief
7. Hoe apenstreken leiden tot een crisis
8. Hoe stop je de kudde?
9. Gelukkig meer verstand van verzekeren
10. Conclusies

Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kuddegedrag in crisistijd