Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Werken met vertrouwen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789047005025
Direct te downloaden

Samenvatting

Vertrouwen is een groot thema, in alle organisaties. We zijn ervan doordrongen dat het de basis moet zijn voor al onze werk- en klantrelaties, maar in de praktijk is er nog veel te verbeteren. Peter Nientied laat in dit boek zien hoe we de essentie van vertrouwen handen en voeten kunnen geven. Ontwikkelen van vertrouwen in de werkcontext, wat is dat, wat betekent dat, wat levert dat op, hoe doet u dat? Het is geen gemakkelijke opgave, maar wel een die erg de moeite waard is en die zich op termijn terugbetaalt - in betere relaties en in betere prestaties.

Met voorbeelden maakt Nientied onder meer duidelijk hoe u vertrouwen kunt krijgen door het eerst te geven, wat het verband is tussen controle en vertrouwen en welke concrete acties in relaties en in de organisatie zorgen voor meer vertrouwen. U kunt als manager of als professional direct aan de slag om de eerste stappen te zetten naar een werkelijk op vertrouwen functionerende organisatie.

Dit boek wordt ondersteund door een website met achtergronden en cases.

Specificaties

ISBN13:9789047005025
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:140
Druk:1
Verschijningsdatum:6-6-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Peter Nientied: ‘Wie alleen gericht is op eigen voordeel, bouwt geen vertrouwen op’
Hans van der Klis 6 augustus 2012 Vertrouwen is een hot item in de managementwereld. Het Nieuwe Werken is aan een opmars bezig, terwijl op een ander niveau banken en bouwers zich schuldig blijken te maken aan allerhande malversaties. In Werken aan vertrouwen legt Peter Nientied uit hoe je concreet aan vertrouwen kunt werken, en wat het verband is met controle.

Over Peter Nientied

Dr. Peter Nientied werkt als organisatieadviseur, coach en trainer. Hij is verbonden aan Berckeley Square, bureau voor organisatieontwikkeling, Amsterdam. Mensen en organisaties werken beter als er vertrouwen is. Vertrouwen geeft ruimte, betere relaties en betere prestaties. Het betekent minder energie voor control en behoedzaamheid. Met een netwerk van ervaren professionals, is het doel van Peter Nientied om bij te dragen aan het vergroten van vertrouwen in organisaties - zodat de mensen met voldoening (samen)werken en de organisatie flexibel acteert en duurzaam rendeert. Het boek 'Werken met ertrouwen' dat door Business Contact in 2012 werd uitgebracht, wordt ondersteund door de website www.werkenmetvertrouwen.info. Erik Koenders en Peter Nientied schreven het boek 'De menskant van veranderen – Spiral Dynamics in de praktijk' (2011, Business Contact), waarin het effectieve instrument van Spiral Dynamics helder wordt uitgelegd en in de praktijk wordt toegepast.

Andere boeken door Peter Nientied

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Vertrouwen als spiegel van een relatie
2. Profijt van vertrouwen
3. Als vertrouwen ontbreekt
4. Vertrouwen verbeteren in werkrelaties
5. Vertrouwen verbeteren in organisaties
6. Minder control meer vertrouwen
7. Leiderschap en vertrouwen
8. Ten slotte

Noten
Literatuur
Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werken met vertrouwen