Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

David en Goliath

De overwinning van de underdog

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789047006282
Direct te downloaden

Samenvatting

Wanneer is het goed dat u een ongelukkige jeugd had? Hoe komt het dat zoveel dyslectici buitengewoon succesvol zijn? Denk nog eens goed na of u uw kind wel naar de beste school wilt sturen! En waarom zijn de echte toptalenten zo vaak door diepe dalen gegaan?

We weten allemaal dat de underdog soms wint: kijk maar naar het verhaal van David en Goliath. En we zien het soms zelf gebeuren - maar zien we het goed? In dit boek onthult Malcolm Gladwell de verborgen regels die bepalen wie er succes heeft.

Met inzichten uit psychologie, geschiedenis, business en politiek is David en Goliath een schitterend geschreven boek over de onverwachte kracht van het zwakke, kleine en onconventionele.

'Malcolm Gladwell is een razend knappe verhalenverteller. Hij componeert zijn tegendraadse stellingen tegen de decors van kleurrijke mensenlevens. Zijn protagonisten schitteren als romanfiguren.' - De Volkskrant

'Was hij slechts een goede columnist, een wetenschapsjournalist of een verhalenverteller, dan zou hij niet zo'n groot publiek bereiken. Maar hij is het allemaal. En hij is meer, door het schijnbare gemak waarmee hij tot de verbeelding sprekende anekdotes en cijfers koppelt aan de meest uiteenlopende onderwerpen.' - Vrij Nederland

'Gladwell is een intellectuele provocateur (..) dwarsdenker en ideeënman' - NRC Handelsblad

Specificaties

ISBN13:9789047006282
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:300
Druk:1
Verschijningsdatum:21-10-2013
Hoofdrubriek:Psychologie

Expertrecensies (2)

Peter de Roode | 20 maart 2014
‘David en Goliath’ gaat over de wijze waarop we misleid worden over de aard van voordelen. Net zoals we dachten dat Goliath in het voordeel zou zijn tegen David, blijkt het dat we over veel zaken een ongenuanceerde opvatting hebben. Gladwell beschrijft die zaken en maakt inzichtelijk welke aannames mensen hierbij maken.Lees verder
Carla Verwijs | 23 oktober 2013
Goliath is een grote man, zeg maar gerust een reus. En van top tot teen gepantserd en van handwapens voorzien. David is maar een schriel mannetje vergeleken bij deze enorme man en toch stapt hij naar voren als vrijwilliger om Goliath te bevechten. We weten hoe het verhaal verder gaat: terwijl Goliath naar voren stormt, pakt David zijn slinger en een steen.Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Amerikaanse critici teleurgesteld in Gladwells nieuwe boek
Jeroen Ansink 1 oktober 2013 In het vandaag in de Verenigde Staten verschenen David and Goliath richt hij zich op de underdog: hoe kan het dat mensen die van jongs af aan hebben geworsteld met een moeilijke jeugd of een handicap uiteindelijk toch de top bereiken? De meningen over dit boek zijn verdeeld. Om het maar eufemistisch uit te drukken..
nieuws
Hoe een underdog een favoriet verslaat
Ger Post 1 augustus 2013 Bij de uitgeverij verheugen ze zich deze zomer op een boek dat in oktober uitkomt: ‘David en Goliath – over hoe underdogs kunnen winnen’. Dat is ook niet zo gek als je weet dat van de vorige boeken van deze schrijver alleen in gedrukte vorm al meer dan 10 miljoen exemplaren over de toonbank gingen.

Over Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell is vaste medewerker bij The New Yorker. In 2002 verscheen van hem 'Het beslissende moment'. 'Intuïtie' stond wekenlang op de eerste plaats van de Amerikaanse bestsellerlijsten.

Andere boeken door Malcolm Gladwell

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1: De voordelen van nadelen (en de nadelen van voordelen)
1. Het was echt toeval. Ik bedoel, mijn vader had nog nooit eerder basketbal gespeeld
2. Mijn grootste klas had negenentwintig kinderen. Dat was zo leuk
3. Als ik naar de University of Maryland was gegaan, zat ik nu nog in de betawetenschap

Deel 2: De theorie van de wenselijke moeilijkheid
4. Niemand zou zijn kind dyslexie toewensen. Of wel?
5. Geen idee hoe Jay het deed
6. Het konijn is het meest gehaaide beest dat god ooit gemaakt heeft

Deel 3: De beperkingen van macht
7. Ik ben niet zo geboren. Het is me opgedrongen
8. We hebben allemaal weleens iets vreselijks gedaan, of de neiging gehad om dat te doen
9. We voelen ons verplicht om u te vertellen dat er een aantal joden onder ons zijn
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        David en Goliath