Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het profiel van de leider

De oerkenmerken van invloed en overwicht

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789047008484
Direct te downloaden

Samenvatting

Waarom zijn veel leiders in hetzelfde seizoen geboren? En waarom hebben linkshandigen het Witte Huis overgenomen? Massapsycholoog Jaap van Ginneken presenteert in dit boek de laatste wetenschappelijke inzichten over leiderschap, aan de hand van een analyse van een aantal sleutelfiguren uit de internationale politiek.

Van Ginneken toont aan dat oerkenmerken als lengte, gezichtsvorm en stemgeluid nog steeds een rol spelen bij de instinctieve keuze van onze leiders – ook in het bedrijfsleven. En dus laten we ons door verborgen, soms merkwaardige aspecten in uiterlijk en optreden overtuigen.

Nu we steeds minder hiërarchisch werken, worden deze natuurlijke kenmerken van invloed en overwicht steeds belangrijker. Van Ginneken biedt een kijkje in een onderzoeksgebied dat een grote rol gaat spelen bij de ontwikkeling van leiderschap.

Specificaties

ISBN13:9789047008484
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:1-6-2015
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Het profiel van de leider
Peter de Roode | 16 juli 2015
Het profiel van de leider van Jaap van Ginneken gaat over raadselachtige verbanden omtrent leiderschap. Een fascinerend boek om te lezen door de vele wetenswaardigheden die de auteur beschrijft. Tegelijkertijd bekruipt je als lezer de vraag: Wat kan ik of moet ik hiermee? Van Ginneken neemt de lezer mee in een alternatieve kijk op leiderschap. Een kijk waar we ogenschijnlijk geen invloed op lijken te hebben.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

interview
Jaap van Ginneken: ‘Zodra je afdelingshoofd bent slaat geilheid toe’
Ger Post 29 juni 2015 Allemaal leuk en aardig die hypes over dienend leiderschap horizontale organisaties. Maar als we een leider kiezen, gaan we nog steeds af op instincten uit het Stenen Tijdperk, schrijft massapsycholoog Jaap van Ginneken in Het profiel van de leider. ‘Met elke 20 Herz dat de stem van een leider van een grote onderneming lager klinkt, verdient hij een paar miljoen meer in zijn leven.’

Over Jaap van Ginneken

Dr. Jaap van Ginneken is media- en massapsycholoog. Tegenwoordig werkt hij parttime als associate professor aan het Euro American Institute van de Ceram Business School bij Nice. Daarnaast is hij zelfstandig spreker en auteur van 17 boeken in 5 talen en 32 edities. Eerder was Van Ginneken lang verbonden aan de afdeling Communicatie-wetenschap en de International School van de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Jaap van Ginneken

Inhoudsopgave

1. Eerste indrukken van leiders
2. Lengte & postuur
3. Naam & bestemming
4. Ledematen & gebaren
5. Persoonlijkheid & trekken
6. Gezicht & uitdrukking
7. Stijl & habitus
8. Stem & spraak
9. Tijd & plaats
10. Leiders uit het stenen tijdperk?

Bijlage A: Enkele gegevens over presidenten van de VS na 1960
Bijlage B: Enkele gegevens over de hoogste politieke leiders van Groot-Brittannië, (West)-Duitland en Frankrijk na ca. 1960

Dankwoord
Noten
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het profiel van de leider