Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De bijenherder - Leidinggeven aan zelfsturende teams, hoe doe je dat?

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789047009368
Verkooppositie 1440446 dagen in de top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Steeds meer organisaties gaan met zelfsturende teams werken. Managers moeten die transformatie vaak zelf in gang zetten en begeleiden, maar hebben geen idee wat hun rol nog is ná die overgang. En als ze zelf niet meeveranderen, vormen ze eerder een obstakel dan een motiverende factor.

Dit boek vertelt het verhaal van Mark, een leidinggevende bij een grote supermarktketen die ook overschakelt op zelforganisatie. Tijdens een vakantie bezoekt hij zijn opa, die hem vertelt over zijn eigen verandering van schaapsherder tot imker en wat hij daarvan heeft geleerd.

Deze lessen blijken verrassend goed van toepassing op de situatie van Mark. Het helpt hem een lijst te maken van de dingen die hij anders moet doen en de dingen waarmee hij moet stoppen. Want de crux is te 'ontmanagen' en oude gewoontes af te leren. Dit boek vertelt je hoe.

Met een voorwoord van Jos de Blok, Directeur Stichting Buurtzorg.

Bezoektip: Op 29 oktober 2020 spreekt Rini van Solingen op het seminar Leidinggeven aan topteams.

Specificaties

ISBN13:9789047009368
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:133
Druk:1
Verschijningsdatum:11-2-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (4)

De bijenherder - Hoe een schaapherder imker wordt
Justin van Lopik | 14 maart 2016
Veel managers van agile teams weten niet hoe ze goed leiding kunnen geven als een team geacht wordt zelf te sturen. Rini van Solingen legt in zijn nieuwste boek, De Bijenherder, uit hoe dit kan. Hij doet dit op een leuke, lichte wijze in een fictief verhaal over een schapenherder die imker wordt.Lees verder
De bijenherder
Peter Paul van de Beek | 3 maart 2016
De Bijenherder is een managementroman. Het boek is dus geschreven in de stijl van Het doel, The Phoenix Project, De Kracht van Scrum en bijvoorbeeld Getting Teams Done. Waarbij de laatste twee ook het aandachtsgebied delen met De Bijenherder. De zoektocht in het boek is die naar hoe leiding te geven aan zelfsturende teams.Lees verder
De bijenherder - Leidinggeven aan zelfsturende teams
Henny Portman | 26 februari 2016
De bijenherder. Leidinggeven aan zelfsturende teams, hoe doe je dat? is geschreven door Rini van Solingen, de auteur van onder andere De kracht van Scrum. In vele boeken over agile, scrum, agile projectmanagement, et cetera komt men het begrip dienend leiderschap tegen, maar wat dat dienend leiderschap nu precies is komt veelal niet uit de verf.Lees verder
Sebastiaan van der Valk | 19 februari 2016
Hoe geef je leiding aan een zelfsturend team? Dat is de vraag die beantwoord wordt in het boek ‘De Bijenherder van Rini van Solingen. Een must read voor iedereen die met zelfsturing aan de slag wil. Van Solingen heeft een verhalende manier van schrijven, die doet denken aan bijvoorbeeld de boeken Wie heeft mijn kaas gepikt en Gung Ho!Lees verder
Alle expertrecensies (4)

Lezersrecensies

3.8 van de 5
35 stemmen
20
5
0
2
8

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

nieuws
De essentie van cultuur - Veranderen is een contactsport
Simon van der Veer 25 februari 2019 Op vrijdag 15 februari vond het event ‘De essentie van cultuur' plaats (georganiseerd door de Academie & Managementboek) in de Green Village in Nieuwegein. Ruim 100 deelnemers en 5 sprekers gaven kleur aan de dag.
geboekstaafd
Geboekstaafd - De top 3 van Rini van Solingen
Nienke van Oeveren 19 augustus 2016 Rini van Solingen is adviseur en coach op het gebied van Agile organisatietransformaties en softwareontwikkeling en is daarnaast hoogleraar gedistribueerde softwareontwikkeling aan de TU Delft. Hij schreef o.a. De kracht van Scrum en De Bijenherder en binnenkort verschijnt De responsive enterprise. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.
preview
Preview - De bijenherder - Leidinggeven aan zelfsturende teams
Rini van Solingen 3 februari 2016 Terwijl steeds meer organisaties omwille van effectiviteit, snelheid en wendbaarheid overstappen op zelfsturende teams, is de leidinggevende niet te benijden. Immers, hun oude manier van aansturing moet op de schop, en alles wat tot nu toe werkte wordt ter discussie gesteld. Een preview op De Bijenherder.
Alle interviews en artikelen (3)

Over Rini van Solingen

Rini van Solingen (prof. dr. ir.) is spreker, schrijver, docent en ondernemer. Hij is deeltijdhoogleraar Global Software Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Daar leidt hij het onderzoek en onderwijs rond wereldwijd gedistribueerde softwareteams. Ook geeft hij regelmatig college aan Universiteit Nyenrode in masterclasses en MBA’s. Tevens is Rini CTO bij Prowareness, waar hij als strategisch consultant helpt bij het succesvol doorvoeren van Agile transformaties en het bouwen van Responsive Enterprises. Hij is een van de hoofddocenten van de masterclass www.Leading-Agile-Transformations.com. Rini is auteur van een aantal managementboeken, waaronder De Kracht van Scrum (samen met Eelco Rustenburg), Scrum voor Managers (samen met Rob van Lanen), De Responsive Enterprise (samen met Vikram Kapoor) en De Bijenherder. Deze boeken zijn ook verschenen in het Engels en het Duits.

Andere boeken door Rini van Solingen

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Naar het eiland
2. Opa Marcus
3. Bijen scheren
4. Lex
5. Kasten en kaders
6. Orde, structuur en chaos
7. Meer door minder
8. Gestoken worden
9. Terug naar het eiland

Het bijenherder-model

Naschrift
Dankwoord
Over de auteur

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De bijenherder - Leidinggeven aan zelfsturende teams, hoe doe je dat?