Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Vaardigheden in psychodiagnostiek

Interactieve cursus op www.vaardighedeninpsychodiagnostiek.nl

Paperback Nederlands 2011 9789047300656
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek beschrijft de uitkomsten van het project Vaardigheden in psychodiagnostiek (ViPs). Die bestaan uit zeven digitale modules waarmee studenten psychologie en pedagogiek zich professionele vaardigheden eigen kunnen maken die ze nodig hebben voor adequate psychodiagnostiek. Met dit boek heeft u de sleutel in handen tot het interactieve leerprogramma op www.vaardighedeninpsychodiagnostiek.nl. Studenten voeren daarin opdrachten uit in oplopende moeilijkheidsgraad, vaak bij videomateriaal van gesprekken tussen hulpverlener en cliënt, en krijgen daarna direct feedback in de vorm van een expertantwoord. De vaardigheden die worden geoefend zijn: algemene vaardigheden, waaronder observatie en beroeps-ethiek, klinisch-psychologische diagnostiek voor volwassenen, en ontwikkelingspsychologische diagnostiek voor kinderen en jeugdigen.

Met dit programma kunnen studenten zelfstandig ervaring opdoen met de complexe praktijk van de psychodiagnostiek; via een aparte code kunnen docenten de vorderingen volgen. In het boek zijn achtergronden en toelichtingen op de ViPs te vinden.

Specificaties

ISBN13:9789047300656
Trefwoorden:psychologie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:95
Druk:1
Verschijningsdatum:28-11-2013
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Henk van der Molen

Prof. dr. Henk T. van der Molen is hoogleraar psychologie bij het Instituut voor Psychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en bij de Faculteit Psychologie van de Open Universiteit Nederland. Zijn leeropdracht Arbeid en Onderwijs heeft onder meer betrekking op de ontwikkeling van innovatieve vormen van vaardigheidstraining en de beoordeling van de effecten daarvan. Momenteel is hij decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit. Voorheen was hij gedurende 8 jaar voorzitter van het Nederlands Instituut van Psychologen. Hij promoveerde in 1985 bij Gerrit Lang en Adriaan de Groot cum laude op een onderzoek naar de effecten van cursussen voor verlegen mensen.

Andere boeken door Henk van der Molen

Over Henk Schmidt

Prof. dr. Henk Schmidt is hoogleraar Psychologie aan de Erasmus Universiteit. Hij is gespecialiseerd in leren en geheugen en heeft veel gepubliceerd over probleemgestuurd leren.

Andere boeken door Henk Schmidt

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1: Achtergronden
Deel 2: Algemene ViP-modules
Deel 3: ViPs voor veld van de klinisch -psychologische diagnostiek bij volwassenen

Bijlage 1: Basisaantekening Psychodiagnostiek van het NIP

Literatuur
Over de auteurs

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vaardigheden in psychodiagnostiek