Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Generatie Y: aan het werk

Van een zoektocht naar de drijfveren van de Generatie Y naar een nieuwe HRM focus voor een Y proof organisatie

Paperback Nederlands 2009 9789048408467
Voormalig top 100Totaal 18 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Waarom zijn veel talentprogramma's zonde van het geld? Waarom zou het traditionele functiehuis op de schop moeten? Hoe is de nieuwe aanstormende generatie te binden en te boeien? Kim Castenmiller zet in deze publicatie helder uiteen wat de unieke kenmerken zijn van de jongste werkende generatie; de Generatie Y. Op basis van uitgebreid onderzoek en haar eigen ervaringen als HR-professional, legt zij uit wat organisaties kunnen leren van deze aanstormende talenten.

Dit boek geeft weer dat de tijdgeest fundamenteel aan het veranderen is. Organisaties bevinden zich op een kantelpunt: oude hiërarchische structuren verliezen terrein, steeds meer jonge mensen zijn wars van autoritair leiderschap en weigeren om bureaucratische bolwerken mee op te tuigen. Jonge talenten zijn niet meer te binden en te boeien met geld, maar verwachten tegelijkertijd wel een goed salaris. Ze schromen niet om heilige huisjes in organisaties aan de kaak te stellen. Authentiek zijn staat hoog in het vaandel, zij willen zich graag ontwikkelen en hechten eraan een zinvolle bijdrage te leveren.

De drijfveren van Generatie Y zijn niet meer dezelfde als de drijfveren van hun leidinggevenden en managers. Organisaties zijn nog vaak traditioneel ingesteld, terwijl de Generatie Y inmiddels geheel andere behoeften heeft. Met de nieuwe drijfveren van deze generatie voor ogen, komt Castenmiller tot een beschrijving van de 'organisatie van de toekomst' en een bijbehorende, nieuwe HRM-focus. Organisaties en managers zullen zichzelf opnieuw moeten uitvinden, want: You cannot manage third generation strategies with second generation organizations and first generation managers (Bartlett & Ghoshal, 1994). Laat u inspireren. De toekomst is nu!

Specificaties

ISBN13:9789048408467
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:83
Druk:1
Verschijningsdatum:1-10-2009
ISSN:

Lezersrecensies

3.0 van de 5
2 stemmen
1
0
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Kim Castenmiller

Kim Castenmiller (1975) is opgeleid tot organisatiepsycholoog en heeft inmiddels 15 jaar ervaring in het initiëren en begeleiden van vernieuwing. Na een loopbaan als organisatieadviseur en HR manager bij ABN AMRO, zette Kim in 2007 de stap naar het ondernemerschap. Sinds 2014 is Kim eigenaar van Flow Creations. Flow Creations biedt support aan directies en managers die voorop durven lopen. Kenmerkend in de werkwijze is het potentieel van mensen aan te spreken en deze om te zetten in een constructieve bijdrage aan een gedeelde missie. In 2009 schreef Kim het boek 'Generatie Y aan het werk. Van een zoektocht naar de drijfveren van de Generatie Y naar een nieuwe HRM focus voor een Y proof organisatie'. In 2012 volgde haar tweede boek 'Geef je organisatie toekomst. Een roadmap voor bouwers aan toekomstbestendige organisaties'. Kim is gedreven om mensen en bedrijven op het goede spoor te zetten, zodat zij hun werkelijke waarde leveren.

Andere boeken door Kim Castenmiller

Inhoudsopgave

Generatie Y vraagt ander leiderschap
Voorwoord
Inleiding
Generatie Y wil ontwikkeling
Generatie Y wil zingeving
Generatie Y wil authenticiteit
Y proof organisatie
Y proof organisatie in de praktijk
De nieuwe focus op HRM
HR in beweging
Nawoord
Dankwoord
Over de auteur
Bijlagen
Colofon

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Generatie Y: aan het werk