Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Lonely Planet, het verhaal van een grensverleggend bedrijf

Ingenaaid Nederlands 2011 9789049105792
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

Bijna iedereen heeft een Lonely Planet in de kast, maar wie weet hoe dit internationaal bedrijf, dat elk jaar meer dan 6 miljoen reisgidsen verkoopt, tot stand is gekomen?

De oprichters van deze bekende reisgids, Tony en Maureen Wheeler kregen zoveel vragen over hun reizen dat ze besloten een reisgids uit te geven: voor iedereen die zich jong en avontuurlijk voelt en voor weinig geld de wereld wil ontdekken. De eerste Lonely Planet verscheen in 1973 en bleek een gat in de markt.

Dit boek is niet alleen een bedrijfsgeschiedenis, maar ook een autobiografie en reisgids. Het is het persoonlijke en onthullende verhaal van de oprichters van de populairste reisgids ter wereld. Maar bovenal onthult dit boek Tony en Maureens avontuurlijke karakter dat hen heeft gemaakt tot, volgens de New York Daily News, specialisten in het rondleiden van rare mensen op rare plekken.

Tony en Maureen Wheeler reisden in 1972 een jaar lang de wereld rond en ontdekten de behoefte aan een nieuwe gids voor een groeiende groep reizigers: mensen die hielden van hun vrijheid en zelfstandig de wereld wilden ontdekken. Lonely Planet was geboren.

Specificaties

ISBN13:9789049105792
Trefwoorden:ondernemen, biografie
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:288
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (2)

Linda Poort | 17 oktober 2011
Hou je van reizen? Ben je ondernemer of zit je eraan te denken om voor jezelf te beginnen? 'Lonely Planet, het verhaal van een grensverleggend bedrijf' combineert deze beide interessante onderwerpen door het verhaal te vertellen van de twee jongeren die Lonely Planet bedachten, uitbrachten en grootbrachten.Lees verder
Richard van Viersen | 3 oktober 2011
Het persoonlijke verhaal van Tony & Maureen Wheeler is nu voor u bereikbaar in het boek 'Lonely Planet'. De ondertitel 'Het verhaal van een grensverleggend bedrijf' verklaart wat u als lezer kunt verwachten van deze Lonely Planet-uitgave. In tegenstelling tot alle andere overbekende reisgidsen die in 118 verschillende landen worden uitgegeven, is dit een persoonlijk verhaal over de avonturen, van de afgelopen ruim 3 decennia, van de eigenaren van het gelijknamige bedrijf zelf.Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Tony Wheeler

Tony Wheeler reisde in 1972 samen met Maureen Wheeler een jaar lang de wereld rond, om zo het reizen af te leren en daarna aan het serieuze, werkende leven te beginnen. Tijdens hun reis ontdekten ze de behoefte aan een nieuwe gids voor een groeiende groep reizigers: mensen die hielden van hun vrijheid en zelfstandig de wereld wilden ontdekken. Lonely Planet was geboren.

Andere boeken door Tony Wheeler

Over Maureen Wheeler

Maureen Wheeler reisde in 1972 samen met Tony Wheeler een jaar lang de wereld rond, om zo het reizen af te leren en daarna aan het serieuze, werkende leven te beginnen. Tijdens hun reis ontdekten ze de behoefte aan een nieuwe gids voor een groeiende groep reizigers: mensen die hielden van hun vrijheid en zelfstandig de wereld wilden ontdekken. Lonely Planet was geboren.

Andere boeken door Maureen Wheeler

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Azië over land
2. Zuidoost-Azië
3. Van de hand in de tand
4. Bijna een ramp
5. Nog meer koppijn
6. Een tijdje rust
7. Eerst Europa, dan Amerika
8. Alles over reisgidsen
9. Alle problemen van de wereld
10. Andere activiteiten
11. Niet altijd aan de goede kant
12. De hoogte- en dieptepunten
13. 11 september en de gevolgen
14. De BBC en daarna

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lonely Planet, het verhaal van een grensverleggend bedrijf