Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gratis geld voor iedereen (Dwarsligger)

Over het basisinkomen, de 15-urige werkweek en een wereld zonder grenzen

Paperback Nederlands 2019 9789049807436
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het probleem is niet dat we het niet goed hebben, het probleem is dat we niet weten hoe het beter kan. In deze tijd, met koopkracht als laatste ideaal, schetst historicus Rutger Bregman nieuwe vergezichten. Van een basisinkomen voor iedereen tot een werkweek van vijftien uur, van een wereld zonder grenzen tot een wereld zonder armoede - het is tijd voor de terugkeer van de utopie.

Laat je meenemen op een reis door de geschiedenis en maak kennis met ideeën die tegen de tijdgeest ingaan, dwars door de oude scheidslijnen van links en rechts heen. 'Gratis geld voor iedereen' is een overrompelend boek dat je wereldbeeld op zijn kop zet.

Specificaties

ISBN13:9789049807436
Trefwoorden:geld, werkweek, basisinkomen
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:504
Druk:1
Verschijningsdatum:24-9-2019

Expertrecensies (2)

Gratis geld voor iedereen - 'Intrigerend en provocerend'
Louis Thörig | 17 juli 2018
Gratis geld voor iedereen is een intrigerend en provocerend boek, vol originele ideeën over het verstrekken van een basisinkomen, de 15-urige werkweek en een wereld zonder grenzen. Vroeger was alles slechter. De grote vraag luidt: wat gaan mensen doen in de toekomst?Lees verder
Gratis geld voor iedereen
Brigitte Koehler | 8 maart 2017
Met zijn boek ‘Gratis geld voor iedereen’ neemt Rutger Bregman je mee, dwars door de geschiedenis heen, op zoek naar oplossingen om het armoedevraagstuk aan te pakken. Hij beschrijft een drietal ideeën: ‘Gratis geld voor iedereen’, ‘een 15-urige werkweek en ‘een wereld zonder grenzen’.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
De gevolgen van dertig jaar marktwerking
Bertrand Weegenaar 5 april 2018 Nederlandse burgers zijn slachtoffer van een macro-economische trend die in de jaren zeventig is ingezet en na de jaren tachtig tot grote wasdom is gekomen: het overhevelen van publieke taken van de overheid naar de markt, op advies van de neoliberale econoom Milton Friedman.

Over Rutger Bregman

Rutger Bregman (1988) studeerde geschiedenis aan de universiteiten van Utrecht en Los Angeles. In 2012 publiceerde hij Met de kennis van toen; een jaar later volgde het veelgeprezen De geschiedenis van de vooruitgang (bekroond met de Liberales-prijs voor het beste boek van 2013). Sinds september 2013 schrijft hij voor het online journalistieke platform De Correspondent. Zijn artikel over het basisinkomen werd online al honderdduizenden keren gelezen, genomineerd voor de European Press Prize en overgenomen door de Amerikaanse krant The Washington Post. In februari 2014 stond Bregman centraal in zijn Tegenlicht-documentaire: 'De noodzaak van een utopie'.

Andere boeken door Rutger Bregman

Inhoudsopgave

1. De terugkeer van de utopie
2. Een werkweek van vijftien uur
3. Waarom we iedereen gratis geld moeten geven
4. De race tegen de machine
5. Het einde van de armoede
6. Het bizarre verhaal van president Nixon en het basisinkomen
7. Nieuwe cijfers voor een nieuwe tijd
8. Achter de poorten van Luilekkerland
9. Hoe ideeën de wereld veranderen

Nawoord
Dankwoord
Note

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gratis geld voor iedereen (Dwarsligger)