Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Praktijkgids - Overstappen op ISO 9001:2015

De impact van de nieuwe norm

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789052541723
Direct te downloaden

Samenvatting

Deze gids biedt directies en KAM-managers de inhoudelijke handvatten en een stappenplan om de overstap naar ISO 9001:2015 te maken. De nieuwe eisen worden toegelicht aan de hand van voorbeelden hoe u hieraan kunt voldoen. Interviews bij de theorie geven interessante praktijkdoorkijkjes.

U zult ervaren dat ISO 9001:2015 echt helpt bij het verbeteren van producten en diensten, het verhogen van de klanttevredenheid en het realiseren van de strategische doelstellingen van uw organisatie.

De nieuwe ISO 9001 gaat impact hebben op het kwaliteitsmanagement in veel organisaties. Dat kan ook bijna niet anders, want de nieuwe norm is qua inhoud en structuur flink gewijzigd. Zo vereist de norm bijvoorbeeld:

- inzicht in de context van de organisatie als uitgangspunt van kwaliteitsmanagement;
- het tonen van leiderschap en een grotere rol van de directie;
- een directere koppeling van kwaliteitsmanagement aan de strategie van de organisatie;
- risicogebaseerd denken bij kwaliteitsmanagement.

Daarnaast kent de norm een heel nieuwe structuur, namelijk die van de High Level Structure (HLS). Hiermee wordt het integreren van managementsystemen eenvoudiger. De HLS zorgt er ook voor dat inzicht in de risico’s en kansen, de complianceverplichtingen en de wensen en verwachtingen van stakeholders uitgangspunt zijn bij het besturen van de organisatie (strategie) en het beheersen van de bedrijfsprocessen (operatie).

Specificaties

ISBN13:9789052541723
Trefwoorden:kwaliteit, normalisatie
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:171
Verschijningsdatum:21-12-2015
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dick Hortensius

Dick Hortensius werkt als senior standardization consultant en clustermanager bij NEN Managementsystemen. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de ISO 14000-normen voor milieumanagement en is verantwoordelijk voor het secretariaat van de internationale subcommissie ISO/TC 207/SC 2 Environmental auditing and related environmental investigations. Dick treedt regelmatig op als spreker en docent bij NEN Cursussen op het gebied van milieumanagement, risicomanagement en integratie van managementsystemen. Hij is auteur van diverse praktijkgidsen en artikelen over deze onderwerpen.

Andere boeken door Dick Hortensius

Over Ronald Spruit

Ronald Spruit heeft zich, als consultant bij NEN Advies Managementsystemen, beziggehouden met advisering over de toepassing van managementsysteemnormen. Zo is hij betrokken geweest bij diverse ISO 9001 implementatieprojecten bij een keur aan organisaties, zowel in de commerciële sector als bij overheidsdiensten, zowel bij eenmansorganisaties als bij multinationals. Ronald Spruit is actief in de normcommissie Kwaliteitsmanagement en treedt regelmatig op als docent bij NEN Trainingen op het gebied van kwaliteitsmanagement en auditing.

Andere boeken door Ronald Spruit

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkgids - Overstappen op ISO 9001:2015