Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Praktijkgids - Werken met ISO 14001:2015

De impact van milieumanagement

Paperback Nederlands 2015 9789052541754
Verkooppositie 2150Hoogste positie: 806
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Deze praktijkgids 'Werken met ISO 14001:2015 - De impact van milieumanagement' is samengesteld voor organisaties die willen starten met het opzetten van een milieumanagmentsysteem volgens ISO 14001.

De nieuwste versie van ISO 14001 zal veel toegevoegde waarde voor uw organisatie hebben. Deze norm is namelijk een belangrijk instrument voor de eigen verantwoordelijkheid die organisaties hebben om de effecten op het milieu als gevolg van hun activiteiten, producten en diensten terug te dringen en zo een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling.

ISO 14001 kent een heel nieuwe structuur: de High Level Structure (HLS). Hiermee wordt het integreren van managementsystemen eenvoudiger. De HLS zorgt er ook voor dat inzicht in de risico’s en kansen, de complianceverplichtingen en de wensen en verwachtingen van stakeholders uitgangspunt zijn bij het besturen van de organisatie (strategie) en het beheersen van de bedrijfsprocessen (operatie).

Deze gids biedt directies en milieumanagers praktische handvatten en een stappenplan om een milieumanagementsysteem op te zetten volgens of aan te passen aan de eisen van ISO 14001. De eisen worden toegelicht aan de hand van voorbeelden hoe u hieraan kunt voldoen. Interviews bij de theorie geven interessante praktijkdoorkijkjes.

U zult ervaren dat ISO 14001:2015 echt helpt bij het realiseren van de strategische (milieu)doelstellingen van uw organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789052541754
Trefwoorden:milieumanagement
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Druk:1
Verschijningsdatum:15-9-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dick Hortensius

Dick Hortensius werkt als senior standardization consultant en clustermanager bij NEN Managementsystemen. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de ISO 14000-normen voor milieumanagement en is verantwoordelijk voor het secretariaat van de internationale subcommissie ISO/TC 207/SC 2 Environmental auditing and related environmental investigations. Dick treedt regelmatig op als spreker en docent bij NEN Cursussen op het gebied van milieumanagement, risicomanagement en integratie van managementsystemen. Hij is auteur van diverse praktijkgidsen en artikelen over deze onderwerpen.

Andere boeken door Dick Hortensius

Over Ronald Spruit

Ronald Spruit heeft zich, als consultant bij NEN Advies Managementsystemen, beziggehouden met advisering over de toepassing van managementsysteemnormen. Zo is hij betrokken geweest bij diverse ISO 9001 implementatieprojecten bij een keur aan organisaties, zowel in de commerciële sector als bij overheidsdiensten, zowel bij eenmansorganisaties als bij multinationals. Ronald Spruit is actief in de normcommissie Kwaliteitsmanagement en treedt regelmatig op als docent bij NEN Trainingen op het gebied van kwaliteitsmanagement en auditing.

Andere boeken door Ronald Spruit

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkgids - Werken met ISO 14001:2015