Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Doelgericht vernieuwen + gratis audio-cd

De kracht van systematic inventive thinking voor innovatie

Paperback Nederlands 2005 9789052615226
Niet leverbaar.

Samenvatting

Vernieuwen - u kunt er niet omheen. Voor de een betekent het de volgende generatie producten, voor de ander kostenreductie in processen. Maar aan de basis van elke succesvolle innovatie ligt hoe dan ook een winnend concept of een inventieve oplossing.

'Doelgericht vernieuwen!' bewijst dat het vinden van een innovatief concept of een briljante oplossing geen toevalstreffer hoeft te zijn. De systematische werkwijze die erin wordt beschreven gaat namelijk uit van vijf unieke denkpatronen die aan de basis liggen van vele succesvolle innovaties uit het verleden. Toegegeven, er zullen altijd succesvolle ideeën 'uit de lucht komen vallen', maar als manager wilt u het succes graag een handje helpen. En dat is precies het effect van de SIT-denkpatronen.

Wereldwijd hebben multinationals als Intel, Ford, Philips en ABN AMRO en MKB-bedrijven de kracht van SIT al ontdekt. SIT helpt bij het aanboren van een groot potentieel aan mogelijke innovaties. Het onderscheidt zich van andere idee-ontwikkelingsmethoden door de strakke aanpak en omdat het start bij uw bestaande product, dienst of proces. Dit boek begeleidt u stap voor stap bij het succesvol toepassen van de SIT-werkwijze. De bijbehorende audio-cd maakt het bovendien mogelijk om op uw gemak een inspirerende introductietraining SIT te volgen.

De audio-cd 'Op weg met SIT' biedt een snelle manier om de werking van SIT in de praktijk te ervaren. Daarmee is het een waardevolle aanvulling op het bijbehorende boek. In circa een uur tijd maakt u een belevingstour langs de belangrijkste uitgangspunten en denktechnieken van deze spraakmakende innovatiemethodiek. Aan de hand van diverse cases en oefeningen ervaart u hoe SIT het mogelijk maakt om pro-actief nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, in plaats van de concurrentie en uw klanten te volgen. De oefeningen zijn voor het merendeel gesitueerd in en rond de auto, waardoor u de training gemakkelijk onderweg kunt beluisteren. Goede reis!

Specificaties

ISBN13:9789052615226
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:10-1-2006
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (2)

Doelgericht vernieuwen + gratis audio-cd
Erwin van de Pol | 30 juni 2006
Laat de woorden innovatie, vernieuwing en/of ideeën vallen, en in menig bedrijf valt een eerbiedige stilte. Mooie woorden, leuk om mee bezig te zijn, en natuurlijk voorwaarde voor een gezonde toekomst. Maar hoe kom je op goede ideeën? Hoe krijg je het voor elkaar om ideeën te verkennen en op waarde te schatten? Moeilijk. Maar nu is er SIT, dat staat voor 'Systematic Inventive Thinking'. SIT is een methode om doelgericht te kunnen vernieuwen. Zoals de titel van het gelijknamige boek aangeeft, is deze methode systematisch en de strakke aanpak verraadt onmiskenbaar een Amerikaanse achtergrond. Omgaan met onzekerheid is in het algemeen niet de sterkste kant van onze Atlantische overburen en zelfs bij zoiets als ideeënontwikkeling kan de structuur blijkbaar leidend zijn.
Lees verder
Doelgericht vernieuwen + gratis audio-cd
Eric van Arendonk RM | 29 mei 2006
De exploderende lamp op de kaft van het boek 'Doelgericht vernieuwen' heeft een duidelijke boodschap. Het bekende lampje dat oplicht bij een goed idee kan inderdaad exploderen. De methode die in dit boek aangedragen wordt voor het structureren en effectueren van het creatieve proces zal zeker bijdragen aan deze explosie.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
19 stemmen
8
5
3
2
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Yousri Mandour: ‘Meer structuur nodig in het innovatieproces’
Hans van der Klis 3 juni 2008 Innovatie blijft in Nederland hoog op de agenda staan, zo bleek vorige week bij de presentatie van het SER-advies aan de regering. Maar veel organisaties hebben nog altijd grote moeite om innovatie een structurele plek te geven binnen het bedrijfsproces. De SIT-methode ('Systematic Innovative Thinking'), mede ontwikkeld door de Israeli Roni Horowitz, biedt goede handvatten. Yousri Mandour, co-auteur van Doelgericht vernieuwen en partner bij ICSB Marketing en Strategie, legt uit.
achtergrond
Doelgericht vernieuwen - De kracht van SIT: Systematic Inventive Thinking
Yousri Mandour 23 augustus 2006

Over Dorien van der Heijden

Dorien van der Heijden is partner bij ICSB en adviseert en begeleidt organisaties bij strategieontwikkeling en business development. Het realiseren van vernieuwing is een centraal thema in haar werk. Dorien is auteur van de managementboeken Zo vernieuw je je businessmodel! en Doelgericht vernieuwen en een van de drijvende krachten achter het innovation leaders network ‘YellowCats’.

Andere boeken door Dorien van der Heijden

Over Yousri Mandour

Yousri Mandour is partner bij ICSB en adviseert organisaties op het gebied van strategisch management en business development. Hij doceert aan diverse masterprogramma’s op Nyenrode, UvA en de Hotelschool The Hague. Yousri is commissaris bij Zorg van de Zaak en auteur van diverse managementboeken, zoals Zo vernieuw je je businessmodel! en Een praktische kijk op marketing- en strategiemodellen.

Andere boeken door Yousri Mandour

Inhoudsopgave

Introduction

Voorwoord

Leeswijzer

1. Wat is de kracht van SIT?
1.1. Sit denkt anders
1.2. Het ontstaan van Sit
1.3. Bronnen voor innovatie
1.4. Sit versus brainstormen.
1.5. Nederlands onderzoek naar de werking van Sit

2. De drie basisprincipes van SIT
2.1. Closed world
2.2. Innovation Sweet Spot
2.3. Function follows Form

3. De vijf Sit-denktechnieken
3.1. De eerste SIT-denktechniek
3.2. De tweede SIT-denktechniek
3.3. De derde SIT-denktechniek
3.4. De vierde SIT-denktechniek
3.5. De vijfde SIT-denktechniek
3.6. Alle denktechnieken in een slacontainer

4. SIT succesvol toepassen in de praktijk
4.1. Duidelijke afbakening vooraf
4.2. Problemen oplossen versus nieuwe concepten verzinnen
4.3. Facilitator van de SIT-sessie
4.4. Multidisciplinair team
4.5. Systematisch werken

5. Organiseren van een SIT-project
5.1. Tijd en commitment
5.2. Doel en randvoorwaarden van het project
5.3. Convergeren naar projecten
5.4. Resultaten van een SIT-project

6. SIT in actie
6.1. Innoveer de strijkplan
6.2. Verwijderen en Vervangen
6.3. Vermenigvuldigen
6.4. Verbinden
6.5. Opdelen en herschikken
6.6. Veranderen van afhankelijkheden

Bijlage 1 - De vijf denktechnieken op een rij

Inhoud Audio-cd

Introductie

Basisprincipe 1 - Closed world
Basisprincipe 2 - Function follows Form
Denktechniek 1 - Vervangen en Verwijderen
Denktechniek 2 - Vermenigvuldigen
Basisprincipe 3 - Functional Fixedness
Denktechniek 3 - Verbinden
Denktechniek 4 - Opdelen en herschikken
Denktechniek 5 - Veranderen van afhankelijkheden
Afsluiting

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Doelgericht vernieuwen + gratis audio-cd