Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wat is jouw excuus?

Neem het heft in eigen handen

Gebonden Nederlands 2006 9789052615578
10
Voormalig top 10Totaal 1 dag
Voormalig top 100Totaal 102 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Heeft u wel eens geprobeerd met uw voeten een ei te bakken, u zonder handen aan te kleden of auto te rijden met uw voeten? De Amerikaan John Foppe is zonder armen geboren; de meest basale dingen, die anderen doen zonder erbij na te denken, vormen voor hem soms onoverkomelijke obstakels. Hij moest al vroeg zijn beperkingen accepteren, maar heeft zich er niet bij neergelegd en van de nood een deugd gemaakt. Het gebrek aan armen dwingt hem voortdurend tot het ontwikkelen van creatieve ideeën, waardoor hij volledig aan de maatschappij kan deelnemen en een succesvol leven heeft kunnen opbouwen. Dikwijls bleken hierbij de emotionele hordes moeilijker te nemen dan de fysieke.

In het persoonlijke en inspirerende 'Wat is jouw excuus?' vertelt Foppe op openhartige en vaak humoristische wijze hoe hij met hulp van vrienden en familie en met name dankzij een 'harde' opvoeding heeft geleerd dat ieder zijn eigen persoonlijke ontwikkeling zelf in de hand heeft. Aan de hand van vragen, gebeurtenissen en inzichten die zijn leven hebben verrijkt, laat Foppe zien hoe u eigen keuzes in gedrag kunt maken en uw eigen toekomst vanuit een ander perspectief kan gaan zien. Zijn levensmotto is dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Verzin geen excuses maar vind een mogelijkheid en doe alles met volle overtuiging!

Voor iedereen die zelf zijn of haar toekomst wil bepalen in werk of privé en openstaat voor adviezen, biedt dit boek een praktische en uitdagende leidraad tot een mooier en rijker leven.

Specificaties

ISBN13:9789052615578
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:183
Uitgever:Boom
Druk:1
ISSN:

Expertrecensies (1)

Wat is jouw excuus?
Peter de Roode | 30 oktober 2006
We moeten niet ten onder gaan aan zelfmedelijden, is de boodschap van het boek 'Wat is jouw excuus?' van John Foppe. En Foppe heeft recht van spreken, want hij is zelf zonder armen is geboren. Wie een slachtofferrol aanneemt, brengt zichzelf in een neerwaartse spiraal. Mensen moeten zelf het heft in handen nemen en verantwoordelijkheid nemen. De boodschap is niet alleen bedoeld voor mensen in organisaties maar heeft ook zijn betekenis voor het privé-leven. Wie geen moeite heeft met de af en toe religieuze commentaren van de auteur, heeft een inspirerend en authentiek boek in handen. Foppe biedt de lezer een soort chronologisch verslag van zijn leven. Het boek begint met zijn geboorte van de auteur en eindigt bij de huidige werkzaamheden waar Foppe zich nu dagelijks mee bezighoudt.
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
14 stemmen
6
5
3
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over John Foppe

John Foppe heeft een mastersgraad behaald in de Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van St. Louis, woont in de Verenigde Staten en is directeur van het internationale bedrijf John Foppe Seminars. Als 'motivational speaker' verzorgt hij presentaties en seminars over de hele wereld, waarbij hij zijn toehoorders inspireert vooral de kracht in zichzelf te zoeken. In Nederland verwierf Foppe bekendheid door zijn indrukwekkende optreden bij Reinout Oerlemans in het televisieprogramma Pulse en door interviews in onder andere Het Parool. Voor het congres Verandermanagement eind 2005 verzorgde hij de inspirerende afsluiting. Als u uw handen maar uitsteekt ligt alles binnen handbereik.

Andere boeken door John Foppe

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding 'Je weet maar nooit ...'

1. Speelt je gedrag een grotere rol dan je gevoelens?
2. Wat is jouw conditie
3. Ben je bereid het laatste wat je wilt doen, te doen?
4. Houd je echt genoeg van jezelf om te veranderen?
5. Wat is jouw stijl?
6. Waar sta jij in het leven?
7. Wat zijn jouw kansen om de play-offs te halen?
8. Hoe groots is het leven dat jij wilt nastreven?
9. Heb je onlangs om jezelf gelachen?
10. Stel je de juiste vragen?
11. Zit je in een neerwaartse of opwaartse spiraal?
12. Besef je dat je gezegend bent om zelf tot zegen te zijn?
13. Ben je bereid om hulp te vragen?
14. Is er een nieuwe mogelijkheid om te verkennen?
15. Hoe wil jij je dagelijkse weg gaan?

Conclusie Het antwoord is aan jou
Bijlage familiefoto's
Dankbetuigingen
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat is jouw excuus?