Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Corporate Effectuation

Vanaf nu is ondernemerschap echt te leren!

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789052618951
10
Voormalig top 10Totaal 56 dagen
Evergreen387 dagen in de Top 100
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

De steeds sneller veranderende wereld vraagt om strategische flexibiliteit en actie. De toekomst laat zich niet meer voorspellen, daarvoor is de wereld complex en te zeer verbonden. De vraag is hoe u de uitdagingen het hoofd blijft bieden en steeds succesvol kunt blijven ondernemen. U moet uw eigen toekomst creëren...Maar hoe? Dat kunnen we vanaf nu leren van ervaren ondernemers. Saras Sarasvathy onderzocht, onder toeziend oog van de Nobelprijswinnaar Herbert Simon, hoe ondernemers te werk gaan. Ze ontdekte vijf succesprincipes die steeds weer terugkomen in succesvol ondernemerschap en haaks staan op hetgeen ons is geleerd: de principes van 'Effectuation':

- Het Bird in hand principe
- Het Affordable loss principe
- Het Crazy quilt principe
- Het Lemonade principe
- Het Pilot in the plane principe

Met inhoudelijke bijdragen van o.a,. Philips, RWE, Essent, Indra, Rabobank, Business models Inc., KVD en het Academisch Ziekenhuis Maastricht worden de vijf principes in een corporate context uitgelegd. Het boek 'Corporate Effectuation' biedt een geheel nieuwe kijk op effectief intern ondernemersschap waarmee u een 'sustaining high performance organization' kunt orkestreren. Het boek geeft heldere inzichten in nieuw toe te passen gereedschap voor corporate organisaties, zoals Business Modeling en Reframing.

'Corporate Effectuation' is het eerste Nederlandse boek over deze nieuwe, succesvolle aanpak. Na het lezen van dit boek kunt u direct aan de slag. Er staat u niets meer in de weg. Er zijn dus geen redenen meer om succesvol ondernemersschap over te laten aan de Richard Bransons van deze wereld.

"Bedrijven die naast de causale benadering ook Effectuation kunnen toepassen zijn de winnaars van morgen."
Dr. Fred van Ommen, Senior Vice President Innovation Excellence bij Philips

"Thomas geeft helder inzicht in een nieuw stuk gereedschap voor corporate organisaties. Dit in een tijd waar snelheid van uitvoering en besluitvorming nieuwe cruciale kernkwaliteiten worden."
Patrick van der Pijl, Producent van Business Model Generation (Alexander Osterwalder) en CEO Business Models Inc.

"Corporate ventures zijn net als pubers en grote bedrijven hebben grote moeite met het opvoeden ervan. Effectuation biedt een helpende hand in deze onstuimige levensfase."
Drs.ir. Corina Kuiper EMFC RC, Senior Director, New Business Development / Venturing for Philips en Bell Mason Fellow

"Wellicht nog een korte tijd een neologisme. Maar effectuation is nu al de ENGINE voor de groei van de Spaanse onderneming!"
Henri Mennens, Indra Sistemas, Business Transformation (Madrid), Head of Business Area: Strategy & Corporate Excellence

Specificaties

ISBN13:9789052618951
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:208
Verschijningsdatum:15-7-2011

Expertrecensies (2)

Corporate Effectuation
Louis Thorig | 23 februari 2012
We leven momenteel in een steeds sneller veranderende wereld. De toekomst laat zich niet meer eenvoudig voorspellen en plannen. Dat is het uitgangspunt van het uitstekende boek 'Corporate Effectuation' van Thomas Blekman.
Lees verder
Hooggespannen verwachtingen
Ronald Buitenhuis | 27 juni 2011
Het boek Corporate Effectuation van Thomas Blekman wordt aardig gehypt. Getipt als Managementboek van het Jaar zelfs. De lat ligt dus hoog.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
10 stemmen
8
0
2
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

podcast
Thomas Blekman over corporate effectuation
Ronald Buitenhuis 22 december 2011 ‘In control zijn’ én medewerkers de kans geven om te ondernemen – Thomas Blekman vertelt hoe dit werkt in Corporate Effectuation. ‘De vraag is of wij leiders hebben die in staat zijn om een organisatie in control te houden en toch weten wanneer ze welke teugels kunnen laten vieren.’
interview
Thomas Blekman: ‘De teugels laten vieren zonder controle te verliezen’
Ronald Buitenhuis 13 september 2011 Op pagina 88 van zijn boek Corporate Effectuation wordt de lat hoog gelegd voor auteur Thomas Blekman. Daar schrijft een manager van Heineken International dat ‘Corporate Effectuation een paradigmaverschuivend boek is en zeker een serieuze kandidaat voor de titel van Managementboek van het Jaar…’ Dan moet het wel heel bijzonder zijn.

Over Thomas Blekman

Thomas Blekman is ondernemer en clinical professor aan de RSM Erasmus Universiteit. Alles wat hij doet, draait om het ontsluiten van ondernemend gedrag. Na zijn bestseller 'Corporate Effectuation', waarmee hij het gedachtegoed van Effectuation in Nederland introduceerde bij managers en professionals die willen leren van ondernemers, deelt hij in zijn nieuwe boek 'Ondernemer in 100 dagen' zijn aanpak om in slechts 100 dagen te komen tot nieuwe verdienmodellen en werkelijke omzet.

Andere boeken door Thomas Blekman

Inhoudsopgave

0. Aanleiding
1. Effectuation
2. De vijf principes van Effectuation

Intermezzo: De Essentie
3. High Performance Organization en corporate Effectuation
4. Business Modeling en Corporate Effectuation
5. Reframing en Corporate Effectuation
6. Granulariteit en innovatie en Corporate Effectuation
7. De drie Effectuationrollen en superpromoters
8. Persoonlijke ontwikkeling en Corporate Effectuation
9. De orkestratie van Corporate Effectuation

Nawoord: After all?
Geraadpleegde literatuur
Over de auteurs
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Corporate Effectuation