Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Flow

Psychologie van de optimale ervaring

Ingenaaid Nederlands 2007 9789053525081
Niet leverbaar.

Samenvatting

Iedereen heeft wel eens in een flow gezeten: we voelen ons sterk, alert, verrichten moeiteloos ons werk, hebben het gevoel de situatie volledig meester te zijn en op de top van ons kunnen te presteren. Zowel ons tijdsbesef als onze problemen verdwijnen tijdelijk achter de horizon en even lijken wij buiten onszelf te staan. Csikszentmihalyi bestudeert al meer dan twintig jaar deze zogenaamde 'optimale ervaring' : een toestand waarin mensen verkeren wanneer zij zeer geconcentreerd zijn en daar intens van genieten, gepaard met een bewustzijnstoestand die we 'flow' noemen. 'Flow' onthult hoe deze prettige ervaring te bereiken is, door uzelf doelen te stellen en uitdagingen aan te gaan. Het is de ideale inleiding tot dit opmerkelijke onderwerp en een boek dat de lezer kan leiden tot de werkelijke rijkdom van het bestaan.

Specificaties

ISBN13:9789053525081
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:384
Druk:7

Expertrecensies (1)

Frans van Schijndel | 6 september 2002
Csikszentmihalyi (1934) (spreek uit Tsjik-sent-mie-ah-haai) is hoogleraar psychologie aan de universiteit van Chicago. Zijn bekende boek 'Flow' is interessant voor iedereen die wil weten hoe je meer geluk in je leven kunt krijgen. Je verkeert in een toestand van flow wanneer je zo geconcentreerd bezig bent met een activiteit dat je alles om je heen vergeet.Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
18 stemmen
8
7
3
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Opletten! Wees zuinig op je aandacht
Ger Post 15 maart 2013 Net op het moment dat je in een moeilijke zin zit, komt er een email binnen. Meteen ben je afgeleid en is de zin uit je hoofd. Het zijn herkenbare ergernissen die ervoor zorgen dat je uiteindelijk vaak meer tijd kwijt bent aan het werk en, zoals uit recent onderzoek blijkt, ervoor zorgen dat je twee keer zoveel fouten maakt.

Over Mihaly Csikszentmihalyi

Mihaly Csikszentmihalyi een Amerikaans/Hongaars psycholoog, bekendste voorvechter van het begrip 'flow' en een van de voortrekkers van de positieve psychologie-beweging. Hij is hoogleraar en voormalig hoofd van de psychologie-faculteit van de Universiteit van Chicago.

Andere boeken door Mihaly Csikszentmihalyi

Inhoudsopgave

Voorwoord bij de Nederlandse uitgave
Flow: de psychologie van de optimale ervaring

1. Terug naar het geluk
2. Anatomie van het bewustzijn
3. Genot en de kwaliteit van ons leven
4. Hoe brengen we flow in ons leven?
5. Het lichaam in flow
6. De flow van het denken
7. Werk als flow
8. Alleen en samen
9. De chaos om de tuin leiden
10. Zingeving

Noten
Literatuur
Register
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Flow