Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ik ben niet meer vooruit te branden ...

Over werkstress, burnout en overspannenheid

Paperback Nederlands 2002 9789053526897
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek geeft een praktische leidraad bij het voorkomen en behandelen van burnout en stress.

Herstellen van een burn-out
Wat is burnout nu precies, waar is het afhankelijk van (werkdruk, balans werk-prive, zingeving) en hoe kun je merken dat je burnout raakt (vermoeidheid, verlies van binding, stressklachten)? Er wordt veel aandacht besteed aan het voorkomen van burnout (zoals het stellen van haalbare doelen, het belang van 'flow') en aan het herstellen van burnout (relaxatie, assertiviteit, coaching, verwerking).

Voor wie?
Het boek is bedoeld als hulpmiddel voor mensen met een (dreigende) burnout, voor (arbeids- en organisatie-)psychologen, hulpverleners, pz-managers en coaches.

Zorgen voor jezelf
Dit boek is verschenen in de serie Zorgen voor jezelf. De toegankelijke en praktische boeken uit deze serie helpen mensen inzicht te krijgen in mogelijke oorzaken van veel voorkomende (gedrags)problemen, en geven handvatten om er zelf iets aan te doen. Ieder deel van de serie is geschreven door een of meer auteurs die op dat specifieke terrein deskundig zijn en in de praktijk ervaren zijn. De serie als geheel staat onder redactie van de psychologen Theo IJzermans en Jan Schouten.

Specificaties

ISBN13:9789053526897
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:96
Druk:1
Verschijningsdatum:22-9-2016
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marianne van der Pool

Marianne van der Pool, Master Certified Coach, Registerpsycholoog arbeid en organisatie NIP en psychotherapeut, is partner in Van der Pool Consultancy. Ze geeft veel opleiding in coaching, is mentorcoach, supervisor en ICF assessor. Zij heeft verschillende boeken over coaching geschreven. Van der Pool is vanaf de negentiger jaren actief in het coachingsvak. Zij verzorgt voor de RINO Amsterdam de opleiding Coachen als Professie, die deel uitmaakt van het RINO Senior Certified Coach programma – een ICF Accredited Coach Training Program (ACTP). Daarnaast is zij een van de oprichters van CoachingSchool Amsterdam, waar zij onder andere programma's aanbiedt voor ervaren coaches die hun mastercertificering willen behalen en coachtraining voor leiders in bedrijven geven.

Andere boeken door Marianne van der Pool

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ik ben niet meer vooruit te branden ...