Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

PIC Microcontrollers

50 projecten voor beginners en experts

Paperback Nederlands 2007 9789053812105
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek behandelt 50 spannende en leuke projecten met PIC microcontrollers. Van een stil alarm, mensensensor, radar, nachtzoemer, klok, vu-meter, RGB fader,serieel netwerk tot een gedichtendoosje.

U kunt dit boek gebruiken om de verschillende projecten na te bouwen en daarna in praktijk te brengen. Door de duidelijke uitleg, schema's en zelfs foto's van de opstelling op een steekbord is het nabouwen een erg leuke bezigheid.

Het boek is eveneens geschikt voor studiedoeleinden. Per project wordt uitgelegd waarom het juist op die manier is uitgevoerd. Ook het gebruik van datasheets komt regelmatig aan de orde. Al doende leert u veel over het project en de gebruikte microcontroller en kunt u de werking ervan zelf aanpassen aan uw eigen wensen. Alle schakelingen zijn op een steekbord uitgevoerd zodat uitbreiden en aanpassen eenvoudig is.

De vier PIC microcontrollers die gebruikt worden zijn de: 12f675, 16f628, 16f876A en de 16f877(A). Daarnaast komt ook aan de orde hoe u programma's van de ene naar de andere microcontroller kunt overzetten.

Alle software die in dit boek gebruikt wordt, kunt u gratis downloaden. Dat geldt ook voor de open source programmeertaal JAL. Deze krachtige maar toch eenvoudig te leren taal wordt zowel door hobbyisten als professionals gebruikt.

Het boek is verder ideaal als naslagwerk. U vindt er de uitleg van alle opdrachten van de programmeertaal JAL in terug. Ook de uitleg van de uitbreidingsbibliotheken is uniek. Via de index vindt u gemakkelijk projecten die als voorbeeld kunnen dienen voor de belangrijkste JAL opdrachten. Zelfs als u alle projecten een keer gemaakt hebt, zal dit boek nog lang een plekje naast uw PC behouden.

Specificaties

ISBN13:9789053812105
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:445
Druk:1
Verschijningsdatum:21-6-2011
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

INLEIDING

1. WAT IS EEN PICTM MICROCONTROLLER
2. WAT HEEFT U NODIG
3. TUTORIAL PROJECT
4. SCHAKELAAR
5. A/D CONVERSIE
6. RS232-VERBINDING
7. ELEKTROMOTOR
8. SENSORS
9. GELUID
10. GEHEUGEN
11. MEER PIC MICROCONTROLLERS
12. DIVERSEN
13. ANDERE PIC MICROCONTROLLERS
14. Appendix

Index

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        PIC Microcontrollers