Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Exodus, op de goede weg?

Eindrapportage van het evaluatieonderzoek naar Exodus

Ingenaaid Nederlands 2006 9789054547860
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Exodus is een organisatie die opvang en begeleiding biedt aan (ex-) gedetineerden. Inmiddels bestaan er tien Exodushuizen, verdeeld over het hele land. Tijdens het verblijf in een Exodushuis worden (ex-)gedetineerden voorbereid op een terugkeer in de samenleving. Het Exodusprogramma richt zich op vier sleutelgebieden: wonen, werken, relaties en zingeving. Het is de bedoeling dat bewoners op het moment dat zij het Exodushuis verlaten een zelfstandige woonruimte hebben, (vrijwilligers)werk, een sociaal netwerk en een stevige motivatie om op het rechte pad te blijven.

Door de vier sleutelgebieden bij de bewoners voldoende te ontwikkelen beoogt Exodus op korte termijn bij te dragen aan de resocialisatie van ex-gedetineerden in de samenleving. Op de lange termijn wordt recidivevermindering beoogd.

In dit rapport wordt uiteengezet wat de Exodusmethodiek is en hoe daaraan uitvoering wordt gegeven in de praktijk. Verder wordt onderzocht hoe effectief Exodus is: in hoeverre stromen bewoners succesvol uit? En draagt een succesvol verblijf bij Exodus bij aan het terugdringen van recidive?

De resultaten tonen aan dat 37% van de ruim 600 oud-bewoners het programma succesvol heeft afgerond: zij hebben het Exodushuis niet voortijdig verlaten en hebben bij vertrek een zelfstandige woonruimte en (vrijwilligers)werk. Deze bewoners recidiveren ruim drie keer minder dan bewoners die negatief zijn uitgestroomd. Exodus lijkt daarmee haar lange termijn doelstelling te verwezenlijken.

Specificaties

ISBN13:9789054547860
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:157
Druk:1
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Evaluatieonderzoek
3. Planevaluatie: doelstellingen en achtergronden van Exodus
4. Procesevaluatie: de Exodusmethodiek in de praktijk
5. Hoe succesvol is Exodus op de korte termijn
6. Hoe succesvol is Exodus op de lange termijn
7. Conclusies en aanbevelingen

Literatuurlijst

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Exodus, op de goede weg?