Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De excellerende sportcoach

Leidinggeven aan verandering, Peak performance, Master coaching

Paperback Nederlands 2012 9789054721123
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

Coachen is een vak. Een sportcoach ontwikkelt trainingsprogramma's, neemt tactische beslissingen en brengt de kunst van het spel over op zijn sporters. Een excellerende sportcoach is meer dan dat. Hij is bovenal inspirator en mentor. Hij kent zichzelf en de sporters waarmee hij werkt door en door. Hij coacht onder alle omstandigheden op maat, geeft zijn sporters wat ze nodig hebben en kan daardoor het verschil maken tussen winst en verlies. Het is de coach die voorbij de horizon kijkt en voortdurend bereid is te leren. 'De excellerende sportcoach' gaat door waar zijn collega's het voor gezien houden.

In 'De excellerende sportcoach' vindt u de handvatten die nodig zijn om als coach het hoogste niveau te bereiken. Dit gaat verder dan de voorwaardelijke basisvaardigheden, zoals het kunnen trainen van techniek, fysiek en conditie. Voorgaande komt dan ook niet aan de orde. Wel laten auteurs Peter Murphy en Rogier Offerhaus u het pad zien waarop het ogenschijnlijk onmogelijke, mogelijk wordt gemaakt. Dit doen ze aan de hand van de loopbanen van twee fictieve coaches, Joost en Monique en hun adviseur/mentor Henk, een oudere, ervaren coach. Dankzij hun verhaal komt u alle mogelijkheden, uitdagingen, valkuilen en oplossingen tegen die de route naar excelleren in hoge mate beïnvloeden.

Nederlandse topcoaches delen in elk hoofdstuk hun eigen praktijkervaringen met u. Foppe de Haan (voetbal), Ton Boot (basketbal), Robert Eenhoorn (honkbal), Vera Pauw (voetbal), Henk Kraaijenhof (atletiek), Sjef Janssen (dressuur), Susannah Chayes (roeien), Joop Alberda (volleybal), Charles van Commenée (atletiek), Jacco Verhaeren (zwemmen) en Francesco Wessels (luchtmobiele brigade) komen uitgebreid aan het woord over cruciale onderwerpen als de start van het nieuwe, ontkenning, angst, boosheid, onderhandelen, acceptatie, verbinding en de zone: het stadium waarin het onmogelijke mogelijk wordt.

De ervaringen die in dit boek met u worden gedeeld, zijn vooral opgedaan in de sportwereld. Toch biedt 'De excellerende sportcoach' een schat aan informatie die coaches in het bedrijfsleven in hun dagelijkse praktijk kunnen toepassen. Een rijk geïllustreerd boek dat de theorie en praktijk van excellerend coachen op fenomenale wijze bij elkaar brengt!

Specificaties

ISBN13:9789054721123
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:221
Druk:2
Verschijningsdatum:6-10-2009
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

De excellerende sportcoach
Peter de Roode | 19 januari 2011
Voor wie meer wil weten over coaching is 'De excellerende sportcoach' een aanrader. Topcoaches uit de sportwereld bieden een blik achter de schermen en vertellen openhartig hoe zij het beste uit hun mensen halen. Het excelleren zit 'm vooral in het motiveren en stimuleren.
Lees verder
De excellerende sportcoach
Sven Laudy | 27 september 2010
Een nieuw boek van Peter Murphy met ondertitel 'Leidinggeven aan verandering. Peak Performance. Master coaching' maakt nieuwsgierig. Peter Murphy heeft als sportcoach en trainer zijn sporen ruimschoots verdiend. Zijn vorige boek 'Totaalcoachen' vond ik zeer geslaagd. Zijn huidige boek 'De excellerende sportcoach' borduurt hier gedeeltelijk op voort en kan in het verlengde hiervan worden gelezen. Met toevoeging van de auteur Rogier Offerhaus zal beoogd zijn dat dit sportboek ook de leestafel van de manager bereikt.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
0
3
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rogier Offerhaus

Dr. ing. Rogier Offerhaus MBA is directeur bij het organisatieadviesbureau People Change. People Change heeft de visie dat organisaties veranderen als mensen veranderen. Sinds 1992 begeleidt hij leiders en managers om zichzelf en hun organisaties te transformeren. Hij heeft meerdere boeken geschreven over leiderschap, teams, cultuur en organisatieverandering en is veelgevraagd spreker. Voor meer informatie zie peoplechange.nl en offerhaus.com

Andere boeken door Rogier Offerhaus

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1Warming-up
1. (Top)sport, de sportcoach en de context

Deel 2 Wedstrijd
Inleiding: Portret van Joost, Monique en Henk
1. Start van het nieuwe
Met de ervaring van Ton Boot
2. Ontkenning
Met de ervaring van Robert Eenhoorn
3. Boosheid
Met de ervaring van Vera Pauw
4. Angst
Met de ervaring van Henk Kraaijenhof
5. Onderhandelen
Met de ervaring van Sjef Jansen
6. Acceptatie
Met de ervaring van Susannah Chayes
7. Ver-binding
Met de ervaring van Joop Alberda
8. De zone
Met de ervaring van Charles van Commenée
9. Start van het nieuwe
Met de ervaring van Jacco Verhaeren

Deel 3 Cooling down
Inleiding
1. 'Alles draait om de juiste attitude'
2. Werkboek

Verantwoording beeldmateriaal en documenten
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De excellerende sportcoach