Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Diagnose Diabetes 2025

Over de toekomst van de Nederlandse diabeteszorg

Gebonden Nederlands 2012 9789055940448
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Diagnose Diabetes 2025' gaat over de toekomst van de diabeteszorg en -preventie in Nederland. Het boek is een initiatief van de NDF, in samenwerking met Rabobank en BeBright. Tientallen partijen uit de zorg en andere sectoren, als ook werkgevers- en werknemersorganisaties, waren middels workshops bij het schrijfproces betrokken. Volgens mede-auteur en NDF directeur Inge de Weerdt staat die unieke aanpak voor een nieuwe, maatschappelijke manier van denken over ziekte en zorg.

De Weerdt: "Vraag mensen in het land wat ze echt belangrijk vinden en iedereen zet gezondheid op 1. De verantwoordelijkheid daarvoor kun je niet alleen bij het individu zelf leggen. Het helpt ook niet om met z'n allen naar Den Haag te kijken; dat is oud denken. Laten we vooral naar onszelf kijken en naar elkaar en gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen om gezondheid in alle sectoren, in beleid en bestuur op 1 te zetten. Het is de enige manier om deze maatschappij ontwrichtende trends te doorbreken. Met 'Diagnose Diabetes 2025' willen we aan die strategische ontwikkeling een impuls geven, met alle belangrijke partners die we daarvoor al verzameld hebben."

"Diabetes is niet alleen ingrijpend op individueel niveau, ook op maatschappelijk niveau." - Ab Klink & Sander Visser

"In plaats van steeds weer nieuwe proeftuinen en gadgets zouden we de krachten moeten bundelen en type 2 diabetes effectiever moeten voorkomen." - Arnold Moerkamp

"Van groot belang voor zowel werkgever als werknemer is dat er gesproken wordt over diabetes en de gevolgen daarvan voor het werk." - Bernard Wientjes

"Welk scenario we ook zien ontwikkelen richting 2025, onderzoek maakt het verschil!" - Henk-Jan Aanstoot

Specificaties

ISBN13:9789055940448
Trefwoorden:zorgsector, zorg
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:426
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:31-3-2012
Hoofdrubriek:Non-profit

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Philip J. Idenburg

Philip J. Idenburg MSc. MBA is managing partner van strategie en innovatiebureau BeBright en adviseert op het gebied van strategie en innovatievraagstukken. Proces en inhoud gaan daarbij hand in hand en moeten uiteindelijk leiden tot concrete innovatie, als basis voor het toekomstige succes van organisaties. Philip is een veelgevraagd spreker voor lezingen en colleges. Tevens is hij auteur van vele artikelen en boeken waaronder ‘Oog voor de toekomst’, ‘Diagnose 2025: over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg’, ‘Diagnose Diabetes’, ‘Sociaal Wonen 2030’, ‘Diagnose Zorginnovatie’ en 'Zorg Enablers'. Behalve ervaring als adviseur, onder andere van de Raad van Bestuur van de Rabobank en KPMG/Nolan Norton & Co, heeft Philip hands-on managementervaring als (eind)verantwoordelijke bij Reed Elsevier, Robeco en Zurich. De samenleving gaat momenteel door een aanzienlijke transformatie die grote druk zal leggen op bestaande zorgsystemen, mensen en organisaties. Dat vraagt veel van de bestuurders, management en zorgprofessionals, waarbij de enige antwoorden (klinisch) leiderschap en transformatie zijn. Met een groeiende groep bestuurders en (klinisch) leiders onderzoekt Philip de onderliggende vraagstukken en hoe transformatie ondanks de belemmeringen gerealiseerd kan worden.

Andere boeken door Philip J. Idenburg

Over Michel van Schaik

Michel van Schaik is directeur Gezondheidszorg bij de Rabobank en vanaf de aanvang actief betrokken geweest bij de verschillende Diagnose programma’s. Daarnaast is hij actief als voorzitter van de Commissie Gezondheidszorg van de Nederlandse Vereniging van Banken en VNO-NCW. Hij is lid van de RvT van het instituut voor Positieve Gezondheid en heeft nog diverse andere nevenfuncties. Als coöperatieve bankier spant hij zich in om financieringsmiddelen in te zetten waar de toegevoegde waarde voor de samenleving het grootst is.

Andere boeken door Michel van Schaik

Over Inge de Weerdt

Dr. Inge de Weerdt is sinds 2011 directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie. Gezondheid, preventie en zorg zijn het leidmotief in haar carrière. Vanuit haar eigen onderzoek- en adviesbureau ResCon deed zij een groot aantal onderzoeks- en adviesopdrachten rondom vraagstukken op het terrein van gezondheidsbevordering en de gezondheidszorg. Daarnaast was zij actief als projectleider van grote landelijke ontwikkel- en implementatietrajecten, zoals BeweegKuur, Preventieconsult, Kijk op Diabetes en verschillende leefstijladvies-op-maatsystemen.

Andere boeken door Inge de Weerdt

Inhoudsopgave

Voorwoord
Dank
Diagnose Diabetes 2025 Denktank

1. Eerste consult: diabeteszorg tussen nu en 2025
2. Anamnese: zeventien trends
3. Full Body Scan: van onzekerheden naar scenario's
4. Diagnose: drie scenario's
5. Behandelplan diabetes – naar een geïntegreerde beleidsagenda

Bijlage Diabetesrekenkamer: toelichting
Over de auteurs
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Diagnose Diabetes 2025